Je woning beter isoleren?

Begin eens met de delen die je niet ziet

We weten allemaal dat een goede isolatie van onze woning belangrijk is. Het voorkomt dat de warmte die we door te stoken realiseren zo weer naar buiten verdwijnt. Dat is niet alleen zonde voor je energierekening, het zorgt ook voor een hoger gebruik van fossiele brandstoffen en meer opwarming van de aarde. Maar beter isoleren, hoe pak je dat aan? Betekent dat dat je de ventilatieroosters in je woning maar beter dicht kunt draaien? Of zijn er andere manieren om te voorkomen dat de warme lucht ontsnapt?

Isoleren is belangrijk, ventileren ook

Bij isolatie kun je al snel het gevoel krijgen dat het vooral gaat om je huis hermetisch afsluiten. Zorgen dat er nergens lucht van binnen naar buiten kan ontsnappen, en er andersom ook geen lucht van buiten naar binnen kan komen. Toch is dat niet de verstandigste manier om aan de slag te gaan. Want niet alleen isolatie is belangrijk, ventilatie is dat ook.

Een goede ventilatie zorgt ervoor dat we altijd de beschikking hebben over verse lucht, die we nog niet eerder hebben ingeademd en weer uitgeademd. In dit proces verdwijnt namelijk een deel van de zuurstof in ons lichaam, dat het vervangt voor andere gassen die we uitademen. Een regelmatige toevoer van ‘verse’ zuurstof is dus van groot belang. Ventilatieroosters of een ventilatiesysteem zijn dus een prima idee en houden de lucht in huis gezond. Isoleren kun je ook op allerlei andere manieren doen.

Je ziet het niet, maar het is er wel

Een goede isolatie zit hem niet per se in de dingen die je ziet. Kies bijvoorbeeld voor HR++ glas. Dat ziet er hetzelfde uit als normale ruiten, maar houden de warmte van binnen veel beter vast en laten kou minder snel door. Ook door te kiezen voor isolatie spouwmuur kun je op deze manier veel warmte uitwisseling voorkomen. Het verschil ga je niet zien, maar wel voelen. En, met een beetje geluk, wordt de isolatie wel zichtbaar op je jaarlijkse afrekening van energiekosten.

Een ander goed voorbeeld is een vloerisolatie kruipruimte. Ook dit is een manier om te zorgen dat warmte ontsnapt, in dit geval naar de ruimte onder het huis. Misschien heb je bij buren wel eens zo’n grote wagen zien staan die een flinke hoeveelheid isolerend materiaal via het luik achter de voordeur de kruipruimte in werkte. Een gemakkelijk klusje waar je geen last van hebt en dat weinig tijd kost. Het resultaat is een vloer waardoor geen warmte meer zal ontsnappen en waardoor ook een stuk minder kou omhoog kan trekken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist