Geld besparen

door slim te wonen

Sta je vaak versteld hoe hoog het bedrag is wat je per maand uitgeeft? En begrijp je niet waar je geld naartoe gaat? Probeer dan zo snel mogelijk inzicht te krijgen in je uitgaven om deze maand al geld te besparen. Dit kan je doen met behulp van een lijstje waar je je maandelijkse vaste lasten noteert. Dit is slechts één van de vele manieren. De meeste kosten komen vanuit je woning. Denk hierbij aan onnodige boodschappen en het gebruik van gas, water en elektriciteit.

Geld besparen op gas en elektriciteit
Een andere manier om vandaag al te beginnen met besparen is door middel van je huis goed te isoleren. Zo zal de warmte minder snel ontsnappen en blijft je woning een aangename temperatuur aanhouden. Het is verstandig om elke kamer of ruimte na te gaan voor kieren. Meestal zitten deze bij ramen en buitendeuren. Je kunt dit probleem gemakkelijk oplossen door het dicht te maken met een tochtband of speciale strips. Bij het isoleren van een schuin dak op zolder kan je al gauw zeshonderd euro besparen. Zorg ervoor dat je bij het isoleren niet alle kieren dichtplakt. Een goede ventilatie in huis is namelijk erg belangrijk. Als je woning droog is en je wilt het verwarmen, dan zal het minder energie kosten dan bij een vochtige woning.

Daarnaast is het handig om na te gaan wat voor soort glas je in huis hebt, denk bijvoorbeeld aan een schuifpui. Als je momenteel enkel glas hebt, dan kan je makkelijk een paar honderd euro per jaar besparen door over te stappen naar HR++ glas of triple glas.

Slimme verlichting
Mocht je beschikken over een tuin of balkon, bedenk dan hoeveel energie en geld je kwijt bent aan de verlichting. In dit geval is het mogelijk om de verlichting in te ruilen voor duurzame, milieuvriendelijke en zeer zuinige verlichting. Daarom gaan mensen tegenwoordig vaker voor led strip verlichting. De reden hiervoor is omdat het ongeveer 50 keer langer mee gaat dan bijvoorbeeld een gloeilamp. Daarnaast is het elektriciteit verbruik van led lampen ruim 80% minder dan bij gloeilampen. Het fijne van led lampen is dat het aanbod erg ruim is. Je hebt namelijk keuze uit verschillende soorten kleuren, zoals rood groen en blauw. Deze kleuren ledverlichting wordt ook wel een RGB ledstrip genoemd.
Een andere mogelijkheid om te besparen op je tuinverlichting is door middel van zonne-energie. In de zomer is dit een ideale oplossing.

Nog meer besparen in de zomer
Niet alleen in de winter kan je veel geld besparen, maar ook in de zomer. Tijdens warme dagen is het fijn als je woning koel is en blijft. Dit doe je eenvoudig door het zonnescherm, de gordijnen of rolluiken naar beneden te halen. Op deze manier wordt je huis minder snel warm en zal je minder snel de airco aan zetten. Over airco gesproken, is een airco zuiniger dan een ventilator? Het antwoord is nee. Het is verstandiger - met het oog op geld besparen - om een ventilator te gebruiken, aangezien deze minder energie verbruikt.

Wellicht gebruik je na het wassen van je kleding altijd de droger, omdat dit tijd scheelt en makkelijker is. Echter is het aan te raden om op warme zomerse dagen de was te laten drogen in de tuin of het balkon.
Vergeet als laatst niet om je verwarming op de zomerstand te zetten of helemaal uit. Op een vroege ochtend of laat in de avond kan je woning wat koeler worden. Als je niets wijzigt aan je thermostaat, dan is de kans groot dat het automatisch gaat verwarmen wat erg zonde is in de zomer.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist