woonplant van juni

Calathea, bewondering en beweging

In juni is de Calathea uitgeroepen tot de woonplant van de maand. Deze plant heeft een geheel eigen cadans en zit boordevol innerlijke kracht. Calathea ademt altijd een diepe ontspanning - zonder je maar één minuut te vervelen. Het wonder van Calathea's is er nu om ontdekt te worden...

Geluid en beweging
Bijzonder aan Calathea is dat je haar dag en nachtritme kan waarnemen! Ze sluit (hoorbaar!) haar blaadjes. Tussen het blad en de steel zit een ‘gewrichtje', dat de blaadjes beweegt onder invloed van licht, waarbij ze mystiek, zachtjes ritselen.
's Avonds gaan de bladeren toe, 's ochtends wuift ze naar je.

Bladexplosie
Calathea's zijn er met oranje bloemen én als uiteenlopende bladversies, ideaal voor wie groener en bewuster wil leven. Het Calathea blad is er bijvoorbeeld in donkere bladen met lijnen, stippen en vlekken; in alle denkbare kleuren groen; maar ook met wit- en paarsnuances. Tegelijkertijd is de bladvorm van Calathea buitengewoon divers. De ‘speling' is er in onder meer rond, ovaal, licht gekronkeld of puntig blad.

Solitair type
De woonplant van de maand Calathea is een aanrader om solitair neer te zetten,
mooi op een eigen plaatsje in een verstilde omgeving. Omdat Calathea in de natuur
in de halfschaduw groeit, wil ze een niet al te lichte plek in huis. Geef frequent water, vernevel af en toe de bladeren en denk regelmatig aan een beetje plantenvoeding voor je Calathea. De natuur doet de rest.

Kamerplanten geven positieve energie aan de leefomgeving en zijn verbonden met de mens. Ze brengen je in contact met de natuur. Meer Calathea-inspiratie is te beleven
bij bloemist en tuincentrum.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist