Dahlia’s planten

Vanaf april

Er zijn weinig tuinplanten die zo uitbundig bloeien als de dahlia. Plant in het voorjaar de knol en geniet in de zomer van de mooiste bloemen. Dahliaspecialisten Linda en Marlies van FAM Flower Farm hebben een unieke collectie met ruim 130 verschillende soorten. Het ene nog mooier dan het andere. Je plant dahliaknollen in het voorjaar (vanaf april) zodat je de hele zomer geniet van een bloemenzee. Je kunt volop bloemen plukken van dahlia’s want er verschijnen continu nieuwe knoppen.

Keuzehulp
Met ruim 130 beschikbare dahliasoorten is het lastig kiezen. FAM Flower Farm helpt je een handje doordat je op de site kunt filteren op bijvoorbeeld kleur, verschillende hoogtes, bloemgrootte en bladkleur. Zo ontdek je in een paar klikken welke dahlia het beste in jouw tuin past. Kies je voor enkelbloemige dahlia’s? Die hebben een open hart waardoor vlinders, bijen en andere bestuivers goed bij de nectar kunnen. Voor balkon- en terrasbezitters zijn er dahlia’s die, vanwege hun compacte vorm, ideaal zijn om in potten te planten.

Voortrekken
Dahliaknollen kun je vanaf april in potten planten. Op deze manier zullen de bloemen eerder verschijnen dan wanneer je de knollen in mei in de tuin plant. Zet de opgepotte dahlia’s op een plek met veel daglicht en kamertemperatuur. Bijvoorbeeld in een serre, voor het raam of in een kas. Dit heet ‘voortrekken’. Als de kans op nachtvorst is geweken kunnen voorgetrokken dahlia’s naar buiten.

Eenvoudig planten
Het planten van dahlia’s is heel eenvoudig. Bedek de knollen met een laagje grond van zo’n 3 cm. Zo voelen ze de warmte van de zon en groeien uit tot rijkbloeiende planten. Geef regelmatig water zodat de grond niet uitdroogt. Als dahlia’s bloeien, pluk dan regelmatig bloemen en haal uitgebloeide bloemen weg. Hoe meer je dat doet, hoe meer nieuwe knoppen er verschijnen. Dahlia’s bloeien door tot diep in het najaar en stoppen pas bij de eerste nachtvorst.

Tip: Combineer dahlia’s met eenjarige zomerbloeiers. FAM Flower Farm heeft zadenpakketten samengesteld in verschillende kleurstellingen. Je zaait de eenjarige zomerbloeiers gelijktijdig met de dahlia’s. Zo creëer je een zomerse pluktuin en kun je de mooiste veldboeketten samenstellen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist