Bruisende blauwe druif

Lentebloeier van het Jaar 2010

Er zijn voorjaarsbloeiers die nooit teleurstellen. Het blauwe druifje is hier een goed voorbeeld van. De blauwe bloemen bloeien in volle glorie en vrolijken elk huis, tuin of terras op. Kwekers planten in het najaar de bolletjes in potten en zodra ze in het (zeer) vroege voorjaar in knop komen, worden ze aangeboden via tuincentrum en bloemist. Dit jaar is Muscari ‘Blue Spike' door een jury van groendeskundigen uitgeroepen tot Lentebloeier van het Jaar 2010 en volgt daarmee de fraaie hyacint ‘Purple Sensation' op.

Blauwbekken
Het blauwe druifje heet officieel Muscari en dankt deze naam aan de licht naar muskus geurende bloemen. Van nature komen ze o.a. voor in de landen rond de Middellandse Zee, maar ook in onze, soms koude, tuinen voelen blauwe druifjes zich prima thuis. Lentebloeiers als Muscari kunnen prima tegen frisse omstandigheden en overleven zelfs een paar graden vorst.

Blauwe broccoli
Het blauwe druifje is in meer dan 12 potsoorten verkrijgbaar. De Lentebloeier van het Jaar Muscari ‘Blue Spike' is te herkennen aan haar dubbelbloemige bloeiwijze. Muscari ‘Blue Spike' is één van de bijzondere soorten van het blauwe druifje maar er zijn er meer. Zo heeft Muscari ‘Fantasy Creation' opvallende broccoliachtige bloemen en Muscari latifolium heeft twee blauwtinten. Hoewel de meest voorkomende kleur blauw is, kun je bij tuincentrum of bloemist tegenwoordig ook witte druifjes in potjes tegenkomen.

Succes
De diverse soorten blauwe (en witte) druifjes stellen niet teleur. Ze komen altijd en overal tot uitbundige bloei. De bloeitijd varieert van twee weken in huis tot meer dan een maand buiten. Laat na de bloei de bollen in de grond zitten. Ze komen het volgend voorjaar vaak weer tot bloei!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist