Anemone coronaria

Zomerbol van het Jaar 2011

Sommige bloemen zijn zo bekend als snijbloem dat je bijna zou vergeten dat het van oorsprong buitenplanten zijn. Anemone coronaria is zo'n bekende vaasbloem. Dit jaar komt daar hopelijk verandering in. Het bolgewasje is namelijk door een jury van groendeskundigen uitgeroepen tot Zomerbol van het Jaar 2011. Plant de knolletjes van Anemone coronaria in het voorjaar in de tuin en de spectaculaire bloemen verschijnen vanaf mei!

Zonnig temperament
Anemone coronaria komt van nature voor in het gebied rond de Middellandse Zee en heeft een zeer karakteristieke bloemvorm. De bekendste kleuren zijn rood, blauw, paars, wit en roze. Boven een groen bladkraag ontvouwen zich zes tot acht satijnen bloemblaadjes en zie je het fluwelen hart met een krans van donkere meeldraden. In volle bloei wordt Anemone coronaria dertig centimeter hoog. Tussen (lage) vaste planten komen de vrolijke bloemen heel mooi tot hun recht, maar ook in potten op het balkon of terras is Anemone coronaria een zomertopper!

Planten
De knolletjes van Anemone coronaria kunnen vanaf maart geplant worden. Het is aan te raden ze voor het planten een nacht in water te weken. De knolletjes zijn dan zachter en gaan sneller wortelen en groeien. Belangrijk is om een zonnige plek in de tuin te zoeken. Plant de knolletjes op een diepte van vijf centimeter en ongeveer tien centimeter uit elkaar. Op licht vochtige, goed waterdoorlatende grond krijg je de beste resultaten. Ongeveer drie maanden nadat de knolletjes zijn geplant verschijnen de bloemen. Anemone coronaria is redelijk winterhard, daarom kunnen ze jaren achter elkaar opnieuw tot bloei komen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist