Duravit toilet

Millio van Antonio Bullo

Kan het toilet een designobject zijn zonder in te moeten leveren op functionaliteit en hygiëne?

Duravit onderzocht deze vraag samen met de Italiaanse industrieel ontwerper Antonio Bullo. Het resultaat van de samenwerking is een toilet waarvan de hygiënische keramische binnenkant is verbonden met een individueel ontworpen buitenbehuizing van DuroCast Smooth.

“Ik heb Millio ontworpen om nieuwe betekenis te geven aan objecten die zijn teruggebracht tot hun essentie”, legt Antonio Bullo uit, terwijl hij het basisidee van het toilet uitlegt. Het ontwerp omvat drie oppervlaktestructuren die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. “Millio gaat verder dan pure functionaliteit door de scheiding die momenteel bestaat tussen sanitair en de badkamer te elimineren. Millio is volledig geïntegreerd in de esthetiek van de badkamer”, zegt de ontwerper, die zijn creatie beschrijft.

Het beste van twee werelden: innovatief materiaal composiet
Het toilet bestaat uit twee delen die perfect in elkaar passen: een keramische binnenkant en een omhulsel van stevig materiaal dat aangenaam zacht aanvoelt. De unieke combinatie van materialen biedt het beste van twee werelden: maximale designdiversiteit dankzij de aanpasbare buitenkant en maximale hygiëne door het gebruik van keramiek voor de binnenkant van het toilet. Duravit vertrouwt op het materiaal DuroCast Smooth, een duurzaam materiaal dat gemakkelijk bestand is tegen de belastingen van dagelijks gebruik.

Toiletdesign met maximale individualiteit
Als het gaat om ontwerpdiversiteit, maakt DuroCast Smooth veel combinaties van kleuren en structuren mogelijk door het gelcoat-oppervlak. Naast de samengestelde kleurenwereld van ontwerper Christian Werner, die uit vijf moderne kleuren bestaat, is het designtoilet ook verkrijgbaar in drie verschillende oppervlaktestructuren: Naast de gladde standaardversie bieden groeven en een patroonreliëf optisch en tactiel spannende mogelijkheden. Naast het toilet omvat het kleurconcept nog andere Duravit-producten die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden: van een monochrome badkamer in salonblauw tot een compositie van verschillende kleuren.

Er is een speciale optie beschikbaar voor bestellingen van 24 of meer. Millio kan vervolgens in elke gewenste kleur worden vervaardigd, wat compleet nieuwe ontwerpmogelijkheden opent, vooral in projecten, bijvoorbeeld door de kleur van een merkidentiteit in een gebouwconcept te integreren en onderdeel te worden van het totale ontwerpidee.

Ontwerp met de hoogste hygiënenormen
Als keramiekspecialist met tientallen jaren ervaring vertrouwt Duravit voor de basis van het Millio toilet op hygiënisch keramiek. De binnenkant met het wit glanzende oppervlak is bovendien voorzien van het antibacteriële HygieneGlaze-glazuur en biedt maximale hygiëne. Na slechts zes uur wordt 90% en na 24 uur 99,9% van de bacteriën (bijvoorbeeld de colibacteriën) geremd – een niveau dat nog nooit eerder is bereikt. De buitenkant van DuroCast Smooth is waterdicht met het keramiek verbonden en is daardoor gemakkelijk schoon te maken. Het niet-poreuze oppervlak van het massieve materiaal zorgt er bovendien voor dat het toilet schoon en hygiënisch blijft.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist