Aquaconcept douches

Onzichtbaar muur- en plafondprofiel

De innoverende Belgische badkamerspecialist Aquaconcept speelt perfect in op de groeiende vraag van (interieur)architecten en hun klanten, die de strakheid van hun interieur ook in de douche willen doortrekken. Op Batibouw 2012 presenteert Aquaconcept daarom het 'Wallconcept Invisible', het 'Inoxconcept Sky Invisible', en douchebakken in SolidStone en in Corian®.Onzichtbaar profielconcept

Wie droomt immers niet van een glazen douchewand die wel verzonken lijkt in de tegelmuur, zonder een zichtbaar profiel? In het door Aquaconcept gepatenteerde 'Wallconcept Invisible' zit het aluminium profiel dan ook mooi, stevig en onzichtbaar weggewerkt in de muur, achter de tegels. Een innovatie waarbij men een volle glaspartij krijgt die mooi overvloeit in zijn betegelde muur. Het maakt zelfs niet uit of die muur nu recht is dan wel schuin aflopend, en er is ook geen zichtbaar profiel te onderhouden.

Procédé
Voor de eigenlijke betegeling, slijpt de installateur een groef in de muur van boven naar beneden, met een speling van 15 mm diep en 12 mm breed. Het aluminium profiel wordt in de groef gebracht. Na betegeling van de muur kan de installateur het 8 mm glaspaneel in het profiel schuiven. Het glaspaneel wordt geklemd met een waterdichte kunststofdichting. Dus geen gebruik van siliconen op de muur die na verloop van tijd toch maar zouden losweken... Met diezelfde kunststofdichting wordt het glaspaneel vervolgens netjes waterdicht gemaakt tegen de muur.

Ook in plafond
Behalve in de badkamermuur kan het concept van het onzichtbare profiel ook worden toegepast in het plafond. Aquaconcept ontwikkelde daartoe de 'Inoxconcept Sky Invisible'. Ofwel bevestigt men een volledig vrijstaand glaspaneel aan het plafond via een onzichtbaar profiel, dat ingewerkt wordt in de (verlaagde) plafond. Ofwel opteert men voor een zijpaneel, terug onzichtbaar verzonken in het plafond en zonder profiel, bevestigd tegen de muur. Hierbij volgt het glas de contouren van de afgewerkte muur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist