Alape

De badkamer in het juiste licht geplaatst

De functie van de badkamer is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden: in deze tijden van voortdurende bereikbaarheid is de badkamer dé plek voor persoonlijke ontspanning. Naast het functionele aspect van deze ruimte, speelt vandaag de dag ook de esthetische kant een belangrijke rol. Voor beiden is een gedegen lichtplan van cruciaal belang binnen de badkamer. Met de juiste verlichting kan de gewenste sfeer van dat moment – functioneel of ambiance - in de ruimte worden gecreëerd. Basisverlichting, functionele verlichting en accentverlichting behoren tot de hoofdbestanddelen van een optimaal verlichte sanitaire ruimte. De verschillende soorten verlichting kunnen ook geïntegreerd zijn binnen één lichtpunt. De verlichting, rondom bijvoorbeeld een spiegel, kan naast een praktische functie ook een bijdrage leveren aan het verhogen van de sfeer in de badkamer, zodra deze lichtbron ook aan te passen is in lichtsterkte. Om een antwoord te geven op de specifieke verlichtingseisen van de huidige badkamer heeft Alape, samen met sieger design, een intelligente spiegelcollectie met geïntegreerde verlichting ontwikkeld. Afhankelijk van het moment van de dag en het gebruiksdoel kan de verlichting worden aangepast, middels de ingebouwde dimfunctie.

In hoeverre je kunt ontspannen in de badkamer, heeft voor een groot deel te maken met de sfeer in de badkamer. Sfeer wordt gecreëerd door de indeling, materialen en kleuren, maar bovenal door een goed lichtplan. Het ontwerp van een gedegen lichtplan voor de badkamer is een bijzondere uitdaging. Het lichtplan dient aangepast te worden aan de ruimte en de verschillende gebruiksmomenten en -doelen. De grootte van de badkamer speelt een belangrijke rol, want die bepaalt het aantal lichtpunten. Een volgend doorslaggevend aspect bij het lichtplan is de keuze van kleur en materiaal. Donkere kleuren nemen bijvoorbeeld meer licht op en glanzende oppervlakken reflecteren het licht. Het ontwerp van het lichtplan is daarom voor elke badkamer anders, afhankelijk van de ruimte en de gekozen materialen.

Verlichtingselementen
Dan rijst de vraag: welke verlichtingselementen moet een gebruiksvriendelijke badkamer bevatten? Naast het basislicht, dat de belangrijkste lichtbron is en voor een gelijkmatige verlichting van de badkamer zorgt, behoort een functioneel- en een accentlicht tot het fundament van een optimale verlichting van de ruimte. Een functioneel licht, bijvoorbeeld spiegelverlichting, is een doelgerichte verlichting voor bepaalde handelingen (make-up aanbrengen, scheren etc.). Met een accentlicht, bijvoorbeeld dimbare lampen, wordt de badkamer in de gewenste stemming gebracht.

Designspiegels
Om een antwoord te geven op de specifieke lichteisen van de moderne badkamer heeft Alape de handen ineengeslagen met sieger design en een spiegelcollectie met geïntegreerde verlichting ontwikkeld, waarvan het licht aangepast kan worden aan de behoeften en het gebruiksdoel van dat moment. Bij de ontwikkeling van de designspiegels heeft Alape zich gebaseerd op de kijkgewoonten van mensen. Het indirecte licht sluit het beste aan bij ons natuurlijke kijkgedrag en creëert een prettige omgeving. Het licht wordt via de zijkant naar voren op het gezicht gereflecteerd en zorgt zo voor een gelijkmatige belichting zonder schaduw.

De geïntegreerde verlichting van de spiegel is pas zichtbaar als deze ingeschakeld is: een dimbare, indirecte en niet verblindende LED verlichting verleent de ruimte een aangename sfeer. Deze voldoet aan de verscheidene verlichtingsbehoeften in de badkamer. De spiegel beschikt bovendien over een memoryfunctie, die de laatst gekozen lichtsterkte onthoudt. De kleurtemperatuur van het indirecte LED licht ligt bij 4200 Kelvin, een neutraalwit, dat kleuren nagenoeg realistisch weergeeft.

Het filigranendesign van de Alape designspiegels past bovendien in bijna elke omgeving, zonder opdringerig te zijn. De frames van de spiegels hebben een gepoedercoat aluminium profiel en zijn van buiten matzwart en vanbinnen wit om in samenspel met de LED verlichting een optimale verlichting van het gelaat te waarborgen.Er zijn twee verschillende geometrieën verkrijgbaar voor een individuele vormgeving van het wastafelmeubel. Drie ronde varianten in de afmetingen 600, 750 en 1000 mm en vier rechthoekige modellen in de maten: 375/450 x 800 mm en 500/600 x 1000 mm. De rechthoekige spiegels kunnen zowel verticaal als horizontaal tegen de muur worden geplaatst.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist