VELUX zonwering

Elektrisch bedienbaar en HR Ready gecertificeerd

Zonwering kan een effectieve bijdrage leveren aan het wooncomfort in huis en een verlaging van het energieverbruik. Om dit effect aan te tonen worden zonweringproducten getoetst op basis van verschillende kwaliteitseisen voor HR Zonwering. De elektrisch bedienbare VELUX buitenzonweringen en rolluiken hebben deze toets positief doorstaan en hebben het HR Ready certificaat behaald. Dit nieuwe kwaliteitslabel van Stichting Romazo geeft aan dat de zonwering van VELUX een effectieve bijdrage kan leveren aan een comfortabel binnenklimaat en energiebesparing in een woning.

Warmtewerend of isolerend
Ondanks dat VELUX dakramen erg goed geïsoleerd zijn, kunnen VELUX rolluiken en buitenzonweringen zorgen voor extra isolatie, daglichtcontrole en warmtewering. De extra isolatie is vooral te merken tijdens koude winternachten. Door het rolluik te sluiten wordt het energieverbruik gereduceerd doordat de kou buiten wordt gehouden. Een rolluik reduceert ook geluid, waardoor bewoners minder snel wakker worden door harde regen of hagel die tegen het raam tikt.

Op zonnige zomerse dagen kan de temperatuur in een woning door de zon flink oplopen. Door op een juiste manier gebruik te maken van daglicht, natuurlijke ventilatie en zonwering kan energie worden bespaard en tegelijk een comfortabel woon- of werkklimaat worden gecreëerd. Met een buitenzonwering of rolluik kan de overbodige warmte buiten worden gehouden. Hierdoor is extra koeling, met bijvoorbeeld airconditioning, niet nodig. ’s Avonds kunnen de dakramen worden geopend voor natuurlijke koeling en ventilatie. Dit betekent een besparing op de energiekosten, een verhoging van het wooncomfort en minder CO2-uitstoot. “In Europa wordt ongeveer 40% van de totale energieconsumptie verbruikt door gebouwen. Door slimmer gebruik te maken van innovatieve, energiebesparende producten, zoals buitenzonweringen en rolluiken, kan zowel in de winter als in de zomer enorm op energie worden bespaard,” aldus Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland.

Woningautomatisering
“Wanneer gebruik wordt gemaakt van een automatisch zonweringsysteem zorgt dit voor een nog efficiënter energiegebruik en wordt het wooncomfort nog beter geoptimaliseerd,” vertelt Martin Straver branchemanager Romazo Consumenten. “Fossiele brandstoffen worden schaarser en de energieprijzen stijgen, waardoor huishoudens steeds bewuster gaan leven. Het toepassen van geautomatiseerde zonwering in huis kan hier een positieve bijdrage aan leveren.”

Om het HR Ready label te mogen dragen, moeten producten voldoen aan verschillende strenge eisen op het gebied van warmtewering en windvastheid en dient ook het fabricageproces aan bepaalde standaarden te voldoen. VELUX Nederland heeft het HR Ready certificaat ontvangen voor de elektrisch bedienbare VELUX rolluiken en buitenzonweringen voor VELUX dakramen, die zowel door netstroom als zonne-energie kunnen worden aangestuurd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist