Velux Solar Systeem

Zonnecollectoren zorgen voor energiebesparing

Uit onderzoek van het Wereld Natuur Fonds blijkt dat Nederland met een 17de plaats slecht scoort als het gaat om het toepassen van schone technologie. Schone technologie is echter hard nodig, want de fossiele brandstoffen raken op, terwijl het energieverbruik blijft stijgen. VELUX Nederland probeert bij te dragen aan een schoner en duurzamer Nederland en introduceert daarom het VELUX Solar systeem, een ideale oplossing voor het op een duurzame manier creëren van warm water en tegelijkertijd besparen van energie in huis.Energie-efficiënt en milieuvriendelijk

Kiezen voor het opwarmen van water op een goedkope, milieuvriendelijke en esthetisch mooie manier. Met het VELUX Solar systeem wordt een woning qua energieverbruik een stuk efficiënter en milieuvriendelijker. Gebruikers kunnen tot zo'n zestig procent besparen op hun kosten voor warm tapwater en de CO2 uitstoot van woningen reduceert behoorlijk. Het Solar systeem vervangt of vult het huidige warmwatersysteem in huis aan. In plaats van gas, stookolie of elektriciteit wordt de zon gebruikt als energiebron om het water te verwarmen; duurzaam en kosteloos. Zonnecollectoren op het dak absorberen de zonne-energie, verwarmen de zonnecollectorvloeistof in het systeem en sturen dit vervolgens verwarmd terug naar de boiler. Deze boiler verdeelt het warme tapwater daarna waar nodig in de woning.

Eenvoudige installatie
De zonnecollectoren worden net als VELUX dakramen geïntegreerd in het dak geïnstalleerd en zijn toepasbaar op alle daktypes. Ze zijn beschikbaar in vier formaten en voor een esthetisch geheel kunnen ze gecombineerd worden met al bestaande of nieuw te plaatsen VELUX dakramen. Het VELUX Solar systeem is snel en eenvoudig te installeren, omdat de zonnecollectoren slechts twee aansluitpunten hebben en de flexibele buizen worden gekoppeld met conische fittingen in plaats van onderhoudsgevoelige rubberen pakkingen. Hierdoor is het VELUX Solar systeem perfect toe te passen bij zowel nieuwbouw als verbouwingen. Om tijd en kosten te besparen, kan de plaatsing van een VELUX Solar systeem gecombineerd worden met de installatie van dakramen of met de renovatie of isolatie van het dak.

Solar Keymark certificaat
Het Solar systeem is vervaardigd van kwaliteitsmaterialen en is zoals alle VELUX producten grondig getest, weersbestendig en biedt een zeer lange levensduur. Het Solar systeem heeft een Solar Keymark certificaat, dé kwaliteitsstandaard in twintig landen. Daarnaast is de installatie gegarandeerd waterdicht, aangezien de collectoren op dezelfde manier en met dezelfde gootstukken worden geplaatst als VELUX dakramen en dus gebruik kunnen maken van ruim veertig jaar ervaring onder verschillende weersomstandigheden.

Aanschafsubsidie voor particulieren
Gebruikers kunnen subsidie krijgen bij de aanschaf van een VELUX Solar systeem. Het Solar systeem type Basic Large valt op dit moment al onder de subsidieregeling 'Duurzame warmte voor bestaande woningen'. VELUX werkt aan de laatste formaliteiten om ook de andere typen Solar systemen onder deze Nederlandse regeling te laten vallen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist