VELUX rolluiken

warmtereductie tot wel 95 procent

. In de lente worden de dagen weer langer en de zon sterker. Een heerlijke gedachte maar het kan ook wat ongemakken met zich meebrengen. Zo kunnen sommige kinderen doordat het langer licht is niet goed in slaap komen of kan het te warm worden in huis. De juiste keuze raamdecoratie, zoals verduisterende rolgordijnen of zonwering, kunnen hier een oplossing voor bieden. Maar raamdecoratie en zonwering kunnen ook een belangrijke bijdrage leveren aan de energiebesparing in huis.

In de zomer kan de kamertemperatuur in huis en vooral op zolder door de zon flink oplopen. Door op een juiste manier gebruik te maken van daglicht, natuurlijke ventilatie en zonwering kan energie worden bespaard en tegelijk een comfortabel wooncomfort worden gecreëerd. Door dakramen overdag gesloten te houden en de raamdecoratie of zonwering overdag dicht te houden, kan warmte worden tegengegaan. VELUX raamdecoratie zorgt voor betere isolatie van het dakraam tot wel 34 procent. En buitenzonweringen en rolluiken van VELUX zorgen voor een warmtereductie van dakramen tot wel 95 procent. Hierdoor is minder energie nodig om de kamer te koelen met bijvoorbeeld airconditioning.'s Avonds kunnen de dakramen worden geopend voor natuurlijke koeling en ventilatie.

Automatische zonwering
Wanneer gebruik wordt gemaakt van een geautomatiseerd systeem zorgt dit voor een nog efficiënter energiegebruik. De elektrische VELUX dakramen en rolluiken die worden aangestuurd door middel van zonne-energie zijn vooraf zo te programmeren dat 's nachts de zolderruimte wordt geventileerd en overdag de temperatuursoverschrijding wordt beperkt. Uit onderzoek van TNO blijkt dat automatisch geregelde buitenzonwering een energiebesparing van wel 7,5 procent kan opleveren, omdat de zonwering al naar beneden gaat voordat de binnentemperatuur te ver is gestegen. Daarnaast zorgt het voor bedieningsgemak en zorgeloosheid, want de bewoner hoeft zelf nergens meer aan te denken. Want mocht het onverwachts toch gaan regenen, dan sluit het dakraam vanzelf door de regensensor.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist