Velux dakvensters

Ondersteunt initiatiefwet thuiswerken


GroenLinks heeft het initiatief genomen voor een wet die voorziet in een thuiswerkrecht van maximaal één dag per week, tenzij een zwaarwegend bedrijfsbelang dit onmogelijk maakt. Verschillende onderzoeken tonen aan dat meer thuiswerken kan leiden tot een forse daling van het aantal files, minder stress en meer flexibiliteit om eigen tijd in te delen. Dakvensterspecialist VELUX ondersteunt deze initiatiefwet. “De ongebruikte zolder biedt voldoende ruimte om in te richten als thuiswerkplek”, stelt Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland.

 

 

Uit onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van VELUX Nederland over het gebruik van zolders blijkt dat 15% van de werknemers enkele dagen per week thuis wil werken, mits hun zolder daarvoor goed is ingericht. Zowel eigenaren (19%) als huurders (11%) van woningen vinden een werkplek op zolder een belangrijk middel om files te bestrijden. Een kwart van alle respondenten vindt dat de overheid subsidie moet verstrekken voor het verbouwen van een zolder naar een werkplek. De Belastingdienst staat onder voorwaarden overigens al een belastingvrije vergoeding toe voor de inrichting van een werkplek. Per vijf kalenderjaren mag niet meer dan 1.815 euro onbelast worden vergoed. “Een verhoging van die norm door ook noodzakelijke bouwkundige aanpassingen voor eenmalige vergoeding in aanmerking te laten komen, kan de zolder een effectief wapen in de strijd tegen files maken”, stelt Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland.

 

Zolder als opslag

Er is genoeg potentieel. Het onderzoek laat zien dat maar liefst 70 procent van de Nederlandse zolders met een stahoogte van minimaal 2.50 meter, op dit moment vooral voor opslag worden gebruikt. Met een gemiddeld beschikbaar oppervlak van 31 m2, is de zolder in de basis geschikt als werkkamer. In veel gevallen zijn wel aanpassingen nodig, maar met eenvoudige ingrepen zoals het toevoegen van daglicht en een betere ventilatie kan de zolder voldoen aan de arbonormen voor thuiswerken.

 

Over VELUX

VELUX zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak, door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakvensters en daglichtsystemen voor hellende daken, biedt VELUX tevens oplossingen voor platte daken. Het assortiment van VELUX bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare producten en producten aangestuurd door zonne-energie.

 VELUX bezit productievestigingen in tien landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. Producten van VELUX zijn in vrijwel de gehele wereld verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist