Somfy besturingsystemen

Bespaar op uw energiekosten

De belangrijkste reden voor aanschaf van zonwering of rolluiken, is in de eerste plaats om hun zonwerende functie. Zonwering en rolluiken zorgen ervoor dat uw terras of woonkamer gedurende warme zomerdagen juist prettig koel en aangenaam blijven. Rolluiken hebben bovendien sterke thermische- en geluidsisolerende eigenschappen, wat natuurlijk nog extra voordelen geeft.

Toch is de verdienste van zonwering en rolluiken ook in de winter groter dan hun naam doet vermoeden. Weinig mensen weten dat het tevens behoorlijke energiebesparingen kan opleveren bij een effectief gebruik van automatische zonwering en rolluiken. Niet alleen in de zomer maar ook in de winter. Uiteindelijk is dat terug te leiden naar de energierekening.

Besparing in winter en zomer
Geautomatiseerde zonwering zal op zonnige dagen in de wintermaanden het zonlicht juist naar binnen laten treden in uw woning. Dit bespaart immers op stookkosten en zorgt voor gratis verwarming. De besparing kan zelfs oplopen tot 10%. Indien de temperatuur binnenshuis toch teveel oploopt zal de zonwering alsnog uitgaan.
In de zomer zal door dezelfde automatisering de zonneschermen en rolluiken op tijd naar buiten doen gaan. Ook op momenten dat u niet thuis bent. Dit zorgt ervoor dat uw huis altijd aangenaam koel blijft. U bespaart daarmee energie op dure koelinstallaties, zoals een airco. De besparing hier kan oplopen tot wel 50%! Deze cijfers zijn gebaseerd op TNO onderzoek in opdracht van Romazo, de brancheorganisatie voor zonwering.

Automatische besturing
Somfy maakt het mogelijk uw zonwering of rolluiken automatisch aan te sturen. Ook als u niet thuis bent. In de oprolbuis van de zonwering of het rolluik wordt bij assemblage een elektrische motor ingebouwd met geïntegreerde radiografische ontvanger. De motor zal de zonwering automatisch sturen wanneer deze een signaal van de binnen- en/of buitensensor ontvangt. De sensoren meten constant de lichtsterkte buiten en de temperatuur binnenshuis. Uiteraard is het altijd mogelijk om tussentijds de zonwering of rolluik naar elk gewenst punt te laten gaan. Met de bijhorende afstandsbediening bepaalt u dat eenvoudig zelf. Zo heeft u dus altijd controle.

Persoonlijk bedieningsgemak
Somfy staat voor gemakkelijke bediening. Optrekbanden en zwengel zijn verleden tijd, alles kan nu elektrisch en dat is wel zo comfortabel. Er is een keuze uit verschillende soorten en kleuren afstandsbedieningen. Ook zijn er ‘vaste' draadloze schakelaars, tijdklokken en windmeters leverbaar. Je kunt dus zelf je persoonlijke bedieningssysteem samenstellen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist