Solid screens

de meest effectieve zonweringen

Er zijn in Nederland zo’n vijf verschillende soorten zonweringen, waarvan screens verreweg de efficiëntste zijn. Ze zijn dan ook behoorlijk populair en worden ook steeds vaker toegepast op oudere woningen. Screens zijn ook elektrisch te bedienen en worden dus ook gebruikt wanneer mensen een Smart Home willen. Dit zijn vier redenen waarom een screen de meest effectieve zonwering is.

1. Bedekt het volledige raam

Screens worden boven het raam gemonteerd. Ze kunnen vervolgens verticaal langs het raam naar beneden zakken. Het gevolg is dat in de laagste stand het hele raam bedekt is. Er komt dus geen direct zonlicht meer binnen en je hebt ook geen last meer van de weerkaatsingen van bijvoorbeeld de ramen van de buren. Het screendoek filtert al het licht dat binnenkomt en zorgt voor rust.

2. Heeft isolerende werking

Bij isolatie denken we altijd aan winter en kou. Maar ook in de zomer is isolatie erg fijn, want het zorgt ervoor dat het binnen koeler blijft dan buiten. Screens zakken voor de ramen, waardoor er tussen het screen en het raam een laag stilstaande lucht ontstaat. Dit heeft een uitstekende isolerende werking. Zo wordt het in de zomer veel minder snel warm in huis wanneer je een screen gebruikt. Ter vergelijking: markiezen isoleren helemaal niet en buitenjaloezieën kunnen warmte van buiten zelfs naar binnen geleiden.

3. Werkt elektrisch

Screens werken vrijwel altijd elektrisch. Ze zijn vanuit het huis te bedienen met een simpele knop. Dat is een stuk praktischer dan zonwering waarvoor je je eerst in het zweet moet werken om hem te laten zakken. Bovendien past het ook bij het inrichten van je huis als Smart Home. Zolang het motortje niet in gebruik is, gebruikt het screen uiteraard geen stroom.

4. Verduisterd niet volledig

Natuurlijk zit je niet te wachten op een donker huis. Rolluiken hebben vaak een volledig verduisterend effect. Dat hebben screens niet. Ze zijn over het algemeen vrij licht en het wordt niet donker in huis. Wel zorgt het natuurlijk voor schaduw in huis. Bij het kopen van screendoek kun je zelf de gewenste kleur aangeven, daarnaast kun je kiezen uit screendoek met een enigszins open structuur of geheel verduisterend screendoek. Ben jij op zoek naar zonwering, maar weet je nog niet welke je gaat kiezen? Dan weet je nu dat screens de beste keus zijn. Mocht je nog niet overtuigd zijn van de praktische voordelen, dan is het misschien goed om ook even te kijken hoe een nieuw screendoek er nu uitziet. Bekijk bijvoorbeeld deze prachtige foto’s met inspiratie om een idee te krijgen van de mogelijkheden op het gebied van screendoeken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist