Je parasol klaarmaken

voor het voorjaar

Nog heel even geduld en dan mogen we weer: de tuin in! Wij kunnen niet wachten… En tot die tijd kunnen we er maar beter voor zorgen dat de tuin er goed bij blijft liggen – om er straks direct van te kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan de parasol: houd deze alvast goed schoon! Lees in deze blog: tips voor het klaarmaken van de parasol voor het voorjaar.

Klap de parasol in
De eerste tip lijkt misschien een inkoppertje, maar kan toch niet ongenoemd blijven: klap de parasol in als deze niet wordt gebruikt! Of het nu gaat om professionele of juist goedkope parasols. Dit doet namelijk al meteen wonderen voor het behoud van het doek. En aangezien dit soms al snel over het hoofd wordt gezien, is het verstandig om hier echt bewust bij stil te staan.

In de winter is de kans groot dat je de parasol op ieder moment dichtgeklapt hebt. Zo heb je er een stuk minder omkijken naar! Daarnaast is het gunstig bij onstuimig weer en harde windstoten. Die parasol blijft zo gewoon voet aan de grond houden!

Grondig schoonmaken
Hoewel je het doek in de tuin dan misschien ingeklapt hebt, is het nog altijd van belang om het ook schoon te maken. Liefst zelfs een aantal keer gedurende de wintermaanden! Zo voorkom je dat het weer erin gaat zitten: al snel de funest voor de parasol. Reinig het doek aan het begin van de winter, halverwege de winter en aan het eind van de winter voor een optimaal resultaat – zeker als het doek tijdens de wintermaanden buiten staat.

Hoe dat schoonmaken eraan toegaat? Maak het doek allereerst nat. Vervolgens is het tijd om te schrobben! Dit kan op heel eenvoudige wijze, met een spons en een stuk groene zeep. Vervolgens afspoelen, en that’s it! Krachtigere middelen zoals allesreiniger kun je maar beter laten staan: daarbij is er een kans aanwezig dat je de beschermlaag van het doek af poetst.

Heb je het schoonmaken een te lange tijd aan je voorbij laten gaan en lukt het je niet meer om alle vlekken eraf te krijgen? Dan is het ook een optie om het doek op een professionele wijze te laten reinigen. Om ‘m weer terug te krijgen alsof de parasol net nieuw is!

Droog het doek
Klaar met het schrobben en zijn alle vlekken verwijderd? Dan is het noodzaak om het doek goed te drogen. Het is dan ook ideaal om dit te doen op een zonnige winterdag. Een andere optie is om de parasol met doeken te drogen.

Wees er zeker van dat het doek volledig droog is voordat je de parasol weer opbergt. Wie ‘m zomaar opbergt, loopt de kans op de ontwikkeling van schimmel in de parasol. En dan kun je meteen opnieuw beginnen met je hele schoonmaakproces… Iets wat je natuurlijk liever wilt voorkomen!

Zet de benodigde accessoires in
Voor een ultieme bescherming zet je ook accessoires in. Dit kan de parasol wel gebruiken in de winterse maanden, die al snel een last vormen voor het doek. Zo is er een speciaal beschermmiddel voor de parasol te vinden, die je met een spray op het doek aanbrengt.

Maar misschien nog wel belangrijker: de beschermhoes. Zo is de parasol helemaal afgesloten van weersinvloeden, stof en ongedierte. Zie het als een soort wintervacht om de koudere tijd mee door te komen!

Parasol onderhouden: meer dan nodig
Het kost je misschien zo nu en dan even wat tijd, het onderhouden en klaarmaken van de parasol. Maar dan heb je er ook iets aan! Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, kun jij onder je fijne parasol duiken. Ook is het een duurzame manier van omgaan met de parasol: zo gaat deze immers lang mee! En daar haal jij je voordeel uit.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist