Hoe maak ik mijn markiezen schoon?

Niet schoonspuiten ,maar schoon borstelen

Markiezen en andere zonweringen hebben vaak een geimpregneerd doek, met name om schimmelvorming te voorkomen. Bij het schoonmaken van een, vaak groen uitgeslagen, doek is het verstandig om geen hogedruk reiniger te gebruiken. Het makkelijkst is om de markies uit te hangen, goed te laten drogen en dan schoon te borstelen.

Professioneel laten schoonmaken
Professionele zonweringsbedrijven beschikken over speciale anti-alg schoonmaakmiddelen en kunnen ook de doeken opnieuw impregneren. Maar helaas niet in alle gevallen... De meeste Bedrijven halen de markiezen bij u van de muur, nemen deze mee naar hun werkplaats en voeren daar de schoonmaak uit. Daarbij controleren ze meestal ook de touwtjes, motor, scharnieren en het garnituur (het geraamte) en repareren dat indien nodig dat is alleen niet in alle gevallen.

Hoe onderhoudt u uw zonnescherm / markies daarna zelf ?
• Maak het doek regelmatig schoon met een borstel.
• Verwijder vuil met lauw water en een mild schoonmaakproduct zoals Bijv. Fabric Cleaner.
• Spoel het doek goed af met lauw water.
• Gebruik 1 maal per jaar een siliconenspray voor de draaiende of scharnierende onderdelen.
• Rol het doek enkel op als het droog is.

Sla u doek op in de winter en zorg voor een langere levensduur.
Wanneer uw keuze op markiezen valt, bent u zich ervan bewust dat dit een investering voor de lange termijn is. Dan is het wel zo prettig als u er ook weinig onderhoud aan heeft. Wilt u de levensduur van uw markiezen met een handige manier verlengen kiest u er dan voor om u markiezen op te slaan in de winter. Bij veel 5-sterrenspecialisten is er de mogelijkheid op gebruik te maken van de Markiezen winteropslag. Wat houdt dat nu precies in: In de herfst worden uw markiezen van de muur gehaald en in de lente worden zij weer opnieuw erop gezet. Zo blijft uw scherm optimaal in vorm tijdens de maanden waarop het niet wordt gebruikt.

Denkt u nu bij u zelf mijn doek van de markies of zonnescherm is toe aan een schoonmaak beurt of wilt u meer weten over de ins en outs qua winteropslag informeer dan bij een van de vijfsterrenspecialist die zullen u voor zien van een goed advies, een super service ze hebben eigen monteurs dus de vakmanschap die word geleverd is altijd aanwezig, ze werken allemaal met top kwaliteit en het voordeel is ook is er achteraf nog iets nodig of is iets aan de hand bij deze specialisten ben je ten alle tijden verzekerd van garantie.

Bent u nu benieuwd of er een specialist bij u in de buurt zit kijk snel in de bedrijven index naar de dichtstbij zijnde specialist.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist