Harol rolluiken

voor renovatie en nieuwbouw

Nog steeds groeit de groep van kopers met renovatieplannen. En met steeds hogere energieeisen vervullen de ramen meer dan ooit een cruciale rol. Daarom is elke renovatie - of je de ramen vervangt of niet - een ideale gelegenheid om de woning uit te rusten met rolluiken "als wapen tegen hoge energiefacturen, extreme temperaturen én met nog een pak andere troeven", klinkt het bij HAROL in Diest. Harol heeft, naargelang het doeleinde, drie soorten rolluiken in het gamma: opbouw-, inbouw- en voorzetrolluiken.

Voor zetrolluik VR130 voor de bestaande woning
Zijn de ramen nog niet aan vervanging toe, dan is een voorzetrolluik wellicht de oplossing. Ook voor wie geen rolluiken heeft geplaatst bij de bouw van een nieuwe woning, geen nood: Harol voorzetrolluiken kunnen makkelijk nadien gemonteerd worden, zonder grote kap- en breekwerken. Als optie kan men de VR130 ook verkrijgen met een ingebouwd vliegenraam en/of een ingebouwd zonnepaneel dat volledig autonoom werkt op zonne-energie, ook op grijze dagen. Het Solar rolluik heeft geen elektrische voeding nodig en is bijgevolg heel eenvoudig en snel te installeren.

Inbouwrolluiken: renovatie en nieuwbouw
Inbouwrolluiken zorgen voor de naadloze integratie in de gevel. Onzichtbaar wanneer geopend, strak in het gevelvlak wanneer neergelaten. De installatie van inbouwrolluiken vereist wel een ruimte boven het raam om de oprolas te plaatsen. Voor optimale bescherming is er een extra ophefbeveiliging verkrijgbaar.

DE OPBOUWROLLUIKEN OB440 en OB450: VOOR NIEUWBOUW EN RENOVATIE
Kies je ervoor de ramen te vervangen, dan ga je best meteen voor een opbouwrolluik. De opbouwrolluiken OB440/450 zijn voorgemonteerd op het raamkozijn en worden als een geheel geplaatst. Met dit praktische opbouwsysteem garandeert Harol een probleemloze montage tijdens zowel verbouwingen als nieuwbouw. De winddichtheid brengt comfort en een optimale isolatie, met een besparing tot honderden euro's per jaar. Gedaan ook met de lawaaierige bediening, dankzij de speciaal ontworpen inlooptrechters. Met een eigentijds design en een robuuste bouw past het opbouwrolluik perfect bij zowel houten, PVC als aluminium ramen. Speciale afwerkingprofielen zorgen dat de kast mooi aansluit bij de muur en het raamkozijn.

De nieuwe rol van rolluiken
Op twintig jaar tijd is de woningbouw ingrijpend veranderd. Daarnaast steeg in Vlaanderen de laatste vijf jaar onze energiefactuur met gemiddeld 700 euro. Waar vroeger de nadruk lag op ‘privacy', zijn veiligheid, esthetiek, klimaatcomfort en energiezuinigheid de nieuwe functies van rolluiken geworden. Door die steeds hogere eisen werden rolluiken ontwikkeld van een accessoire tot een volwaardig deel van de ‘woningschil'.
Volgens HAROL uit Diest zijn rolluiken een probaat middel in tijden van torenhoge energiefacturen, ecologische bewustwording en vraag naar meer veiligheid. "Voor elke woning - nieuwbouw, renovatie of bestaand - zijn de rolluiken van de nieuwe generatie een echte meerwaarde, die bovendien zichzelf terugverdient", zegt Annick Draelants (Commercieel Directeur) van Harol. "Oudere lint- en rolluikkasten zijn vaak niet helemaal wind- en tochtdicht. Een nieuw, kwaliteitsvol rolluik creëert een luchtbuffer die beschermt tegen lawaaihinder, kou én hitte. Het resultaat: een beter wooncomfort, een serieuze besparing op je energiefactuur én een sterk ontradend effect voor ongewenste bezoekers. Rolluiken beschermen het buitenschrijnwerk ook tegen de jarenlange blootstelling aan weersinvloedenzoals regen en felle zon."

Moderne opties
Relatief nieuwe troeven van rolluiken zijn de mogelijkheid om ze in elke RAL-kleur te matchen met het buitenschrijnwerk en de manuele, automatische of domoticabediening. Bij dat laatste kan je het openen en sluiten regelen op geprogrammeerde tijdstippen, zodat ook tijdens vakanties de woning er nooit verlaten uitziet. De nieuwe Solar-rolluik werkt volledig onafhankelijk op zonne-energie. Slim en milieuvriendelijk.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist