Glaslaminaat

Snel, zonder hak- en breekwerk


Iedereen zal inmiddels wel bekend zijn met raamfolie. Dit product zorgt er al jaren voor dat kantoorgebouwen geen last meer hebben van het zonnetje en maakt het mogelijk dat de gordijnen open blijven en de lamellen niet meer naar beneden hoeven. Toch kleven er ook een aantal nadelen aan. Raamfolie zorgt er voor dat gebouwen een reflecterend uiterlijk krijgen. Bovendien kan er ’s avonds, wanneer het licht binnen aan is, niet naar buiten gekeken worden.

Na jarenlang onderzoek is er een nieuw soort folie ontwikkeld dat al deze nadelen niet heeft. Glaslaminaat werkt als een helder, doorschijnend schild dat er voor zorgt dat zowel het zicht naar buiten als binnen onveranderd blijft. Dankzij het gebruik van nano technologie, waarbij gewerkt wordt met materialen die duizend keer kleiner zijn dan de dikte van een haar, is het mogelijk een raamfolie te maken die bestaat uit honderden minilaagjes. Glaslaminaat heeft zowel een zonwerende als veiligheidsfunctie.

Zonwering  

Glaslaminaat kan worden toegepast op plaatsen waar de hinderlijke invloed van door de zon veroorzaakte warmte of schittering wordt ervaren. De zonwerende raamfolies reflecteren 80% van alle zonnewarmte. Bovendien wordt de UV straling tot maar liefst 99% geabsorbeerd. Van de zon, water of omliggende gebouwen afkomstige schittering wordt dankzij glaslaminaat aanzienlijk gereduceerd. Daarnaast wordt al het invallende licht gelijkmatig verdeeld. Hierdoor kunnen kantoorruimten productiever worden benut en wordt het werkklimaat voor beeldschermgebruikers aanzienlijk verbeterd. UV straling zorgt er voor dat onze meubels, gordijnen, vloerbedekking, foto’s en schilderijen verkleuren. Glaslaminaat brengt de werking van UV-straling terug tot bijna 0%. Hiermee wordt de snelheid van verkleuren enorm teruggebracht.

Veiligheid

Het gebeurt vaak in een fractie van een seconde: een kind valt door een ruit, een bal vliegt door het raam of een deur wordt net iets te hard dichtgeslagen. De schade die dit met zich meebrengt is vervelend en gaat gepaard met veel rompslomp. Dankzij speciaal veiligheidsglaslaminaat is dit te voorkomen. Het veiligheidsglaslaminaat bestaat uit een dunne, uiterst sterk en duurzame polyester film die voorzien is van een speciaal ontwikkelde, schokabsorberende lijmlaag. Bij een glasbreuk worden alle scherven en splinters door de lijmlaag bij elkaar gehouden. Dit helpt om uw bezittingen te beschermen tegen diefstal en vandalisme. De schade blijft dankzij het veiligheidsglaslaminaat vaak beperkt tot het vervangen van een gebroken ruit. Veiligheidslaminaat is leverbaar in 2 transparante en één rookwerende variant. De laatstgenoemde uitvoering combineert de veiligheidskenmerken met de zonwerende eigenschappen.

Snel, zonder hak- en breekwerk

Het vervangen van beglazing is een tijdrovende en kostbare bezigheid. Glaslaminaat is echter snel en zonder bouwkundige aanpassingen aan te brengen op bestaande ramen. Het kan voorkomen dat de raamfolies niet aan de binnenkant van uw ramen zijn aan te brengen. In dat geval kunnen er speciale folies aan de buitenkant worden geplakt. Deze folies zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren als amber, brons, koper, neutraal, zilver en blauw-grijs. Door gebruik te maken van gekleurd glaslaminaat, kunnen saaie gevels omgetoverd worden tot visueel aantrekkelijke constructies.


Kijk voor meer informatie op: www.glaslamimaat.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist