C02 neutrale eensgezinswoning Sunlighthouse

milieu & energietechnologie prijs

Sunlighthouse zal later dit jaar worden opgeleverd, maar is nu al uitgeroepen tot winnaar van de Austrian National Award for environment & energy technology 2010 in de categorie ‘special awards'. De prijs is een initiatief van de Oostenrijkse regering. Sunlighthouse kreeg de prijs vanwege het zeer innovatieve ontwerp, de hoge mate van vernieuwing en het marktpotentieel. Door het unieke ontwerp ontstaat in de woning een ideale balans tussen energieontwerp, binnenklimaat en de omgeving, waarbij het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners centraal staat.Bij de ontwikkeling van gebouwen is het belangrijk het energiegebruik en de uitstoot van CO2 van het gebouw te verminderen. Via het Model Home 2020 project wil de VELUX Groep een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe producten en bouwmethodieken waarbij ook het leefcomfort van de gebruikers wordt meegenomen. Tijdens dit project worden zes modelwoningen gebouwd. Sunlighthouse, de derde modelwoning, is nog in aanbouw, maar is nu al de winnaar van een prestigieuze energieprijs van de Oostenrijkse Ministeries van Milieu, Economie en Technologie.

Energie+ woning
Sunlighthouse is een eengezinswoning waarin de huidige technologische standaards worden gecombineerd met een doordacht concept. Een CO2-neutraal huis met uitstekende daglichtcondities, die geen koeling nodig heeft en zelfs energie produceert. Het hoofddoel van Sunlighthouse is om de totale energieconsumptie tot een minimum te beperken zonder afbreuk te doen aan het wooncomfort van de gebruiker. Uiteindelijk zal Sunlighthouse na 30 jaar voldoende schone energie gegenereerd hebben om de CO2 uitstoot die heeft plaatsgevonden tijdens de bouw en het gebruik van de woning te compenseren

Over VELUX
VELUX zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakvensters en daglichtsystemen voor hellende daken biedt VELUX oplossingen voor platte daken. Het assortiment van VELUX bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten en producten aangestuurd door zonne-energie.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist