Samenwerking Philips en Desso

Luminous carpets™

Op speciaal verzoek van Rem Koolhaas, architect en curator van de Elements of Architecture tentoonstelling zijn de innovatieve Luminous Carpets™ van Philips Desso te zien op de prestigieuze 14e Architectuurbiënnale van Venetië. Philips en Desso staan bekend om de innovatie die ze brengen in hun vakgebied én om hun ambitie nieuwe milieuvriendelijke producten te ontwikkelen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een product waarin LED-verlichting en tapijttechnologie samenkomen. “Luminous Carpets™ biedt een boeiend potentieel voor de functionaliteit van vloerbedekking. We zijn heel blij om deze innovatie als voorbeeld van toekomstige vloeroplossingen te kunnen toevoegen aan de Elements of Architecture tentoonstelling”, zegt Rem Koolhaas.

Luminous Carpets™ zet de deur open voor vele mogelijkheden van LED-integratie in oppervlakken en voegt een extra dimensie toe aan binnenhuisarchitectuur en ruimteplanning. Het biedt tal van voordelen op vlakken als informatievoorziening, oriëntatie, inspiratie en veiligheid:

• Mensen door gebouwen leiden, waaronder nooduitgangen en -routes
• Verbetering van de sfeer in gebouwen door licht te combineren met ontwerp en kleur
• Ruimtes beter organiseren door informatie alleen zichtbaar te maken wanneer dat nodig is

Ed Huibers, Marketing en Sales Director bij Philips. “Deze innovatie transformeert de interactie tussen mensen en een ruimte op fundamentele wijze. Het verandert de vloer in een dynamisch doek met eindeloze mogelijkheden die spelen met onze zintuigen en onze natuurlijke behoefte om licht op te zoeken.”

“Innovatie is de drijfveer voor alles wat we doen,” zegt Desso CEO Alexander Collot d’Escury, “opgebouwd rond drie centrale pijlers: Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle®. We vinden het fantastisch dat een nieuw tapijt, het resultaat van een stimulerende samenwerking met Philips, getoond wordt op de Architectuur Biënnale van Venetië.” De Luminous Carpets™ op basis van LED zijn verkrijgbaar in Nederland en Engeland en op korte termijn ook in Duitsland en Frankrijk.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist