Desso tapijttegels

Cradle to cradle

Tapijtfabrikant Desso heeft haar eerste ‘Cradle to Cradle’ (C2C) product gerealiseerd met de tapijttegel ‘Pallas’. Met later dit jaar nog twee C2C producten in aantocht, is Desso goed op weg in 2020 over een volledige C2C productlijn te beschikken. C2C houdt in dat producten moeten worden ontwikkeld met het achterliggende idee dat ze uiteindelijk worden gerecycled als industriële of biologische grondstof. Daarmee wordt zowel bespaard op energiekosten als op de kosten van het verspillen van nieuwe grondstoffen.
Duurzaamheid behoort tot de kernwaarden van Desso. Zo zijn afvalscheiding, recycling, CO2-reductie en waterzuivering al vele jaren vaste elementen van het productieproces.

Beide certificaten zijn een beloning voor de investeringen en ambitie van Desso om zo duurzaam mogelijk te produceren. Alexander Collot d’Escury, Chief Commercial Officer van Desso, is verheugd met het eerste C2C product. Collot d’ Escury: “We investeren fors in C2C en dat werpt nu zijn vruchten af. Dit certificaat is een beloning voor onze toewijding om duurzaam te ondernemen.”  

Cradle to Cradle

Het C2C concept is ontwikkeld door de Duitse chemicus Michael Braungart, oprichter van EPEA (Environmental Protection and Encouragement Agency)  en autoriteit op het gebied van groene productietechnieken en recycling. Momenteel zijn er in Nederland slechts enkele bedrijven met C2C gecertificeerde producten. In het kort houdt C2C in dat alle grondstoffen en afval volledig recyclebaar moeten zijn. Dat is echter niet gemakkelijk.

Om een C2C certificaat te kunnen toekennen inventariseert en analyseert EPEA alle materialen die in een productieproces worden gebruikt. Naast deze onafhankelijke evaluatie van EPEA wordt het C2C certificaat vergezeld door verschillende duurzaamheidcertificaten, zoals het ‘CRI Green Label Plus’. Dit certificaat, dat onlangs is toegekend aan Desso, is de hoogste standaard voor de luchtkwaliteit binnenshuis en is het bewijs dat het door Desso geproduceerde tapijt voldoet aan de strengste criteria voor de minimalisatie van chemische emissie. Daarnaast heeft Desso ook het ‘BRE’ certificaat.

Duurzaam ondernemen biedt mogelijkheden

De ‘Pallas’ tegels maken al jaren deel uit van de collectie van Desso en voldoen nu aan de ‘Basis’ certificatie van EPEA. Volgens Stef Kranendijk, CEO van Desso, is deze stap essentieel voor het realiseren van de lange termijn doelstellingen om het volledige productieproces van Desso C2C te laten certificeren.

Kranendijk, die voorheen topfuncties bekleedde bij onder andere Proctor & Gamble, heeft  sinds zijn aantreden als CEO van Desso, C2C vrijwel meteen omarmd.  “Duurzaam ondernemen biedt enorme mogelijkheden, vooral nu, in tijden waarin de wereld sneller verandert dan ooit”, aldus Kranendijk. “Wij hopen met onze doelstellingen een motor te zijn die anderen aanspoort tot meer duurzame bedrijfsvoering.”

Over DessoDesso is al meer dan 80 jaar een betrouwbare partner in tapijtfabricage met toepassingen in onder meer kantoren, openbare gebouwen, scholen, ziekenhuizen en vliegtuigen. Duurzaamheid en creativiteit zijn belangrijke kernwaarden die tot stand komen in het design en de Cradle to Cradle-doelstellingen. Onder de klanten bevinden zich onder andere Rabobank, ABN AMRO, KPN, KLM, Marriot Hotels en Virgin Atlantic.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist