Bonaparte

Goed onderhoud

Voor inspirerende kunst moet je eens goed gaan zitten of – in dit geval – liggen. De beroemde Zwitserse kunstenares Pipilotti Rist creëerde daarom met Bonaparte Solar van Enia Carpets letterlijk en figuurlijk ruimte voor bezoekers aan haar opzienbare audio-videotentoonstelling ‘Gravity, be my friend’ (Zwaartekracht, wees mijn vriend). Gedrapeerd in de vorm van een beeldhouwwerk zorgen de tapijten voor de ideale ligplaats om weg te dromen bij en in de tentoonstelling.

De tentoonstelling van Pipilotti Rist is ingericht in een enorme hal in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Aan het plafond hangen grote schermen in de vormen van wolken, waarop poëtische filmbeelden worden geprojecteerd. De beste manier om bij deze beelden weg te dromen naar een andere wereld, is liggend. Rist nam daarom Enia Carpets in de arm om haar project te vervolmaken en de vloer te bedekken met te tapijten.

 

De keuze viel op het hoogpolige en zeer zachte Bonaparte Solar tapijt. De kunstenares wilde daarbij de tapijten niet zo maar neerleggen, en schiep ook op de vloer een kunstwerk door ze in vele lagen over elkaar heen te draperen. Zo ontstonden als het ware eilanden van tapijtstapels, waarop de bezoekers – ieder op hun eigen eiland – liggend naar de audio-videotentoonstelling kunnen kijken.

Unieke eigenschappen

De manier waarop Rist de tapijten heeft gebruikt is volgens Enia Carpets tekenend voor de bijzondere kenmerken van het product. “Tapijten creëren ruimte: voor belevenissen en inspiratie, om te ontmoeten, ontwerpen, werken, spelen en ontspannen. Textiele vloerbedekking brengt een ruimte echt tot leven. De tentoonstelling ‘Gravity, be my friend’ benadrukt deze veelzijdige en unieke eigenschappen”, aldus dr. Benjamin Fuchs, CEO van de Enia Carpet Group.


Kijk voor meer informatie op: www.eniacarpets.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist