Woonmodetrend Stad & Land

Stoer maar sophisticated

We willen meer groen! Meer buiten! Meer eco! Dat vinden we in de nieuwe woonmodetrend Stad & Land. Niet met een nostalgische maar een moderne blik wordt naar het landleven gekeken. Natuurlijke materialen als hout, wol, vilt en touw en 'boerse' must haves als de ladder en spijlen stoeltjes worden gecombineerd met modern design. Groen is letterlijk en figuurlijk het sleutelwoord, waarbij grenzen tussen binnen en buiten vervagen en milieu- en mensvriendelijke producten en kleuren als mos- en grasgroen de boventoon voeren. Nieuwe naturellen als champagne, zand en kiezel combineren prachtig. Felle kleuraccenten in mosterd geel en oranje laten de zon schijnen in dit stoere maar sophisticated interieur.Simpel maar sterk
Niet drukke patronen maar juist uni's typeren deze woonmodetrend: ze zorgen voor rust en ruimte. Zo is er meer aandacht voor de kracht van kleuren en materialen: het sprankelend groen en geel van textiel, het gladde notenhout van de bijzettafel, het zachte vergrijsde leer van het daybed en de open structuren van luchtige breisels. Inspiratie komt zowel van het traditionele landleven als uit de moderne stad. Smaakvol, warm en gezellig maar ontdaan van alle opsmuk, krullen en prullen. Er blijft een simpel maar sterk interieur over: de essentie van woonmodetrend Stad & Land. De nieuwe landelijkheid is stoer en sober maar sophisticated.

Mobiel meubilair
Het zomerse interieur anno 2011 wordt gekenmerkt door mobiliteit en flexibiliteit. Door slim in te richten en op te bergen wordt de ruimte optimaal benut. Zo wordt een plekje als de erker goed gebruikt door een op maat gemaakte opberg-bank. Kleine bijzettafels en krukjes zorgen voor dynamiek: ze zijn simpel en snel verplaatsbaar en zorgen daarmee voor afwisseling. Nieuw is de multifunctionele salontafel die in hoogte verstelbaar is en qua vorm geïnspireerd is op het inklapbare veldbed. Het signalement voor eetkamerstoelen is de retro spijlenstoel, de klapstoel en de gestoffeerde kuipstoel. Ook buitenmeubilair is populair en flexibel. De verweerde tuinstoel stamt uit een ver verleden. Tegenwoordig zijn er stijlvolle buitenstoelen waar we liever ook binnenshuis mee pronken en andersom: het daybed is weliswaar een comfortabele loungeplek voor binnen maar doet het ook goed op het terras. Het kan! Mix, match, verplaats en verwissel. Door de natuurlijke materialen, uni's in frisse kleuren en de afwezigheid van drukke prints, wordt het niet snel teveel in dit modern landelijke interieur.

Eerlijk en uniek
De emotionele lading vAn een zelfgemaakt kussen, schilderij of taart smaakt vaak naar meer: het is uniek, eerlijk en met liefde gemaakt. We decoreren ons huis daarom steeds vaker met handgemaakte accessoires, kunst van locale kunstenaars en ambachtelijk en verantwoord design. Zoals de van gekookt leer gemaakte vazen van Simon Hasan, waarbij een middeleeuws ambacht weer tot leven wordt gewekt. Of het kunstwerk van Gabriela Davalos met een schildering van een tarwe, dat symbool staat voor het landleven. De term 'social design' is in opkomst in woonmodeland: de mens achter het ontwerp heeft recht op eerlijk arbeidsomstandigheden. De Vietnamese makers van de handgemaakte sfeerlamp Bird's Nest (Ay Illuminate) hebben een goed bestaan en de Engelse timmermannen van Another Country krijgen goed loon én een ergonomische werkplek met gezond binnenklimaat. Fair trade voor iedereen!Lichtgewicht licht
De sfeerverlichting in nieuwe collecties is lichtgewicht en makkelijk verplaatsbaar: lampionnen van papier, lampen van gevlochten hout, touw of bamboe en lampen van metaaldraad. Voor het lichtplan gelden ook nieuwe regels. Zo is maximaal daglicht in huis een voorwaarde. Maak gebruik van grote raampartijen, erkers en dakramen en creëer zelf licht met transparante blinds, lichte gordijnen en witte horizontale lamellen en shutters. Kleine (retro) lampjes zorgen voor de juiste sfeer: van bureaulamp tot staande lamp. Bij voorkeur hangt er meer dan één lamp boven de eettafel en, let op, niet op dezelfde hoogte en niet op één lijn!

Uitgelicht: de fauteuil
Was de bank tot voorheen het pronkstuk in de zitkamer? Die tijd is voorbij! Het is de nieuwe generatie fauteuils die de show steelt. Prachtige exemplaren – zoals de verfijnde dames fauteuil zonder armleuningen – geven de kamer een nieuwe stijlimpuls. De uitgesproken vorm, aparte bekleding en comfortabele zit maken van deze meubelen functionele kunstwerkjes. Ze overstijgen de zitkamer want deze fauteuils doen het ook goed als object in de slaapkamer of als centrale middelpunt van (nieuw!) de 'stilhoek': een leeshoek zonder computer, tv of audio. Zodat je in alle rust kunt 'zijn'.

Luchtige stoffen en landelijk behang
Voor meer gezelligheid in huis maken we deze zomer gebruik van luchtige stoffen en landelijk gedecoreerd behang. Bij voorkeur linnen gordijnstoffen zonder prints maar met bijvoorbeeld een subtiel kleurverloop. Op het behang mogen prints wel, maar met mate: romantische en landelijke dessins brengen de sfeer van het landleven in huis, ook al woon je in een hypermodern stadsappartement!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist