Woon Mooi en D-Day Design

Succesvolle samenwerking

MECC Maastricht, organisator van de woonbeurs Woon Mooi en D-Day Design, hét podium voor design, kunnen nú al spreken van een bijzonder succesvolle samenwerking. Inmiddels hebben meer dan 100 ontwerpers uit alle windstreken zich aangemeld om van 19 tot en met 23 oktober 2011 hun werk te presenteren tijdens Woon Mooi 2011.

Dat er grote behoefte is aan een platform als D-Day Design, een mix van een tentoonstelling, beurs en veiling waar binnen- en buitenlandse designers hun producten kunnen presenteren, is geen verrassing voor initiatiefneemster en ontwerpster Hester Coolen. Zij kan immers terugkijken op drie succesvolle edities in Maastricht en Heerlen. Dat de combinatie met de woonbeurs Woon Mooi zou kunnen leiden tot meer dan honderd aanmeldingen, leek echter te mooi om waar te zijn. "Sinds de eerste aankondiging een aantal maanden geleden stromen de aanmeldingen binnen. Van gevestigde namen uit de designwereld tot beginnende ontwerpers, ze hebben allemaal de weg naar MECC
Maastricht gevonden", aldus Hester Coolen. "We hebben zelfs een aanmelding ontvangen uit Moskou", vervolgt ze trots.

Ook veilingmeester en D-Day sympathisant Limmy Scheres is blij verrast door het doorslaande succes. Als autonoom beeldend kunstenaar weet hij als geen ander hoe belangrijk het is dat designers kansen aangrijpen om hun werk te presenteren aan het grote publiek. "Het leven van een designer of beeldend kunstenaar speelt zich grotendeels af binnen de beschermende muren van een atelier of studio, het is vaak een eenzaam bestaan", vertelt hij. "Er zal brood op de plank moeten komen, dus designers zullen de boer op moeten met hun producten. D-Day en Woon Mooi bieden daarvoor een uitstekend podium", aldus Scheres.

Volgens Erik Panis, productmanager Woon Mooi, is de samenwerking tussen D-Day Design en Woon Mooi een gouden greep. "Met een uitbreiding van een geprognosticeerde 2.500 naar een straks gerealiseerde 4.000 m2 is D-Day Design de vermeende underdog positie tijdens Woon Mooi in rap tempo ontgroeid en kunnen onze bezoekers rekenen op een rijke aanvulling op de beurs met een groot en zeer gevarieerd aanbod op designgebied", aldus Panis.
Tijdens de exclusieve avondopening op woensdag 19 oktober wordt Woon Mooi officieel geopend door de Maastrichtse Wethouder van Cultuur Costongs. Aansluitend zal de eerste designveiling onder leiding van veilingmeester Limmy Scheres plaatsvinden. Tijdens de afsluiting van Woon Mooi op zondag 23 oktober zal de slotveiling plaatsvinden.

Woon Mooi vindt plaats van 19 t/m 23 oktober 2011 in MECC Maastricht. Kijk voor meer informatie op www.woon-mooi.nl. Meer informatie over D-Day Design is te vinden op www.d-daydesignveiling.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist