Woonkamer sfeervol inrichten

4 goede tips

We brengen met dit lekkere zonnetje steeds meer tijd door in de frisse buitenlucht. Maar dit betekent niet dat we de woning moeten vergeten. De woonkamer zal namelijk binnen de kortste keren weer volledig in gebruik zijn, en ook nu is het fijn om af en toe lekker op de bank te ploffen met een leuke film. Dus wat extra tips om je woonkamer sfeervol in te richten zijn altijd mooi meegenomen! 

1. Gezellige muurdecoratie
Heb je nog altijd kale, witte muren in de woonkamer? Doe er eens wat leuks mee. Hang een aantal leuke schilderijen op of maak zelf een toffe foto collage. Ook in een huurwoning zijn er genoeg mogelijkheden om muurdecoratie te plaatsen. Artiteq heeft zo bijvoorbeeld systemen waarmee je leuke items op kan hangen zonder te hoeven boren. Ideaal voor een huurwoning waar niet te veel aan mag gebeuren. Zo kun je zoveel schilderijen ophangen als je zelf wilt, en kun je de schilderijen ook nog eens makkelijk verwisselen. Erg leuk om bijvoorbeeld thema’s door te kunnen voeren of de uitstraling van de woonkamer aan te passen op het seizoen.

2. Kussens en plaids
Niets zo sfeervol als wat warmte; letterlijk en figuurlijk. Gezellige, warme plaids en kussens geven een ruimte direct een aangename sfeer mee. Daarnaast is het natuurlijk ook wel erg fijn om onder een dekentje te kruipen zodra het wat frisser wordt in huis. Kussens en plaids bieden je ook meteen een handige mogelijkheid om wat met kleurenthema’s aan de gang te gaan. Heb je een landelijke interieurstijl, dan is het bijvoorbeeld leuk om de kleuren aan de sluiten op dit thema.

3. Vloerbekleding
Hetzelfde geldt voor de vloerbekleding. Heb je een strakke laminaatvloer liggen? Maak het dan wat warmer en sfeervoller door een leuk tapijt of vloerkleed neer te leggen. Sluit de kleuren van het kleed aan op de kleuren van de kussens en de plaids, of kies een tof patroon dat erg bij je inrichting past. Niet alleen lekker warm aan de voetjes, maar ook ongelooflijk sfeervol.

4. Groen in huis
Planten en bloemen zijn in iedere ruimte een welkome toevoeging. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de lucht schoon blijft, ze brengen ook erg veel sfeer in een ruimte. De moderne hangplanten zien er ook nog eens super stoer uit in de woonkamer. Maak een toffe urban jungle of pak het helemaal creatief aan en ga aan de slag om een eigen vertical garden te maken. Hoe je het ook wend of keert, planten in de woonkamer maken het een stuk aangenamer.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: