Woonideeen

Woonbeurs 2011

De dames van TALK ABOUT PR & Communicatie waren op de Woonbeurs Amsterdam en spotten dé woonideeën voor het nieuwe woonseizoen. Veel trends van vorige seizoenen zetten zich voort, we zagen niet heel veel primeurs dit najaar maar deden wel veel inspiratie op.

Woonidee 1: Fluortrend
Back to the eighties? In de woonwereld gaan we in elk geval terug naar de fluorkleuren! Het vernieuwende zit 'm in de subtiele combi met pastels en grijstinten. Wij zagen op de beurs veel pittige fluoraccenten; entreekaarten hangen aan een fluorband, stylingprofessionals lopen in jurken met fluordetails, maar ook in de stands zien we veel fluor terug, zoals in het vt wonenhuis. En of we willen of niet, colour blocking (met of zonder fluor) blijft een hype in de woonbranche. Veel kleur dus ook in de tuinen van de buitenbladen met Canvas Bags en potten uit de Pantone collectie van Serax. Verder zagen we gekleurde fornuizen, veel kleur in tapijten en natuurlijk was er volop kleur bij Flexa.Woonidee 2: Retro

Op de Woonbeurs zagen we nog meer jaren '80 maar ook '70 terug. Meubels worden gerestaureerd of krijgen een nieuw stofje. Prachtige meubels zagen we bij Fabrieknl, waar niet alleen de meubels, maar ook de stand zelf erg opviel. Wat ook helemaal terug is in 2012 zijn de ambachtelijke handwerkjes. We zagen een gehaakt kamerscherm en een gebreide poef in het huis van 101 woonideeën, een kast met een kruissteekborduursel en dekbedhoezen met prints van originele breisels.

Woonidee 3: Takken, vogels, bloemen
De natuur blijft een inspiratiebron voor de woonwereld. Bij Keecie zien we veel vogels terug op tassen, maar ook aan de muur of in bomen. De tuinbladen hadden een reuze vogelhuis en schattige glazen vogeltjes van Serax. Daarnaast op de woonbeurs veel riet, takken in vazen in alle maten en soorten. Niet innovatief, maar het staat wel heel gezellig in huis.

Woonidee 4: Blauw, blauw, ik hou van jou
Waarschijnlijk omdat we dat zelf heel mooi vinden, viel het ons op dat blauw een van de nieuwe woonkleuren is geworden. Geen paars, rose of lime meer, maar mooie donkere olie-achtige blauwtinten. Wij zagen blauwe bedden van jeansstof bij Auping, blauwe banken, sfeerlichten bij Riverdale, blauwe stoelen van Spoinq (een trendy nieuw meubelmerk) en een waanzinnige blauwe auto....

Woonidee 5: Een eigenzinnige uitvoering voor bestaande producten
Botinger & Roi maakt de wereld graag een beetje mooier.... dat lukt in elk geval met badkamers. Waarom hebben wij nog gewoon een witte halfronde wastafel? Botinger & Roi ontwierp wastafels in nieuwe vormen, nieuwe materialen en nieuwe kleuren. Karim Rashid presenteerde op de tentoonstelling Meesterlijk zijn Vulcano bench: hoezo andere kleuren, materialen en uitvoering? Verder zagen we prachtige stoelen en tafeltjes van klei uit de collectie van Maarten Baas. Kruidenrekjes zijn helemaal uit, we hangen de kruiden decoratief aan de muur en van de koffiepot maakt Pottery Supreme een kandelaar. Frozen Fountain (winnaar Woonbeurs Pin 2011)gaf een geheel eigen invulling aan het concept beursstand. Een grote zeecontainer met een prachtig doek eroverheen trok in elk geval goed de aandacht.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist