Nederland kiest een duurzaam huis

met als buren Chantal Janzen en Epke Zonderland

Ruim 20% van de Nederlanders kiest Chantal Janzen en Epke Zonderland als buren als ze het voor het zeggen hebben. We kiezen duurzaamheid boven de luxe van bijvoorbeeld een zwembad, wonen liever bij vrienden en familie in de buurt dan bij ons werk en zouden bij het winnen van een groot geldbedrag een kavel kopen om ons droomhuis te bouwen. Zo blijkt uit een onderzoek dat Beurs Eigen Huis* onlangs uitvoerde.

Zelf bouwen
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders het allerliefst zelf een huis zouden bouwen. In het onderzoek werd gevraagd wat mensen zouden doen bij het winnen van een groot geldbedrag; een bestaand huis kopen, het eigen huis verbouwen of zelf een droomhuis bouwen? Meer dan de helft (51%) kiest voor het kopen van een kavel, 14% zegt te gaan verbouwen en 17% verhuist naar een droomhuis. Bijna 20% geeft aan al in een droomhuis te wonen en geeft het geld uit aan het interieur.

Duurzaamheid boven luxe
Bij de keuze tussen een droomhuis met duurzame energie of een zwembad in de tuin kiest ruim 80% voor duurzaam wonen in plaats van luxe van een zwembad. Goed nieuws! Want anno nu kunnen we natuurlijk niet meer om duurzaam wonen en bouwen heen. Echter als mensen mogen kiezen tussen een bad in de badkamer of een open haard, kiest 60% voor een open haard en dat is opmerkelijk, want een open haard is immers niet zo duurzaam.

De locatie
Familie en vrienden, zonder willen en kunnen we niet. Het droomhuis blijkt dan ook bij 72% uit het onderzoek in de buurt te staan van familie en vrienden i.p.v. bij ons werk. De file die we wellicht hebben tijdens woon/werkverkeer nemen we dan toch blijkbaar voor lief. We willen dus dichtbij vrienden en familie wonen, maar als we verder vragen naar de meest gedroomde locatie, kiest 70% voor een vrijstaand huis met privacy en veel buitenruimte in plaats van een huis in een fijne buurt of wijk met gezellige buren.

Droomhuis met buren
Heb je toch buren? De top 3 van meest gewenste buurvrouwen in dit onderzoek zijn: Chantal Janzen (20%), Willeke Alberti (12%) en Linda de Mol (11,5%). Voor de buurmannen geldt dat we het liefst wonen naast: Epke Zonderland (18%), gevolgd door Edwin Evers (15%) en Marco Borsato (12%).

Beurs Eigen Huis*
Beurs Eigen Huis, de meest toonaangevende beurs op gebied van (ver)bouwen heeft dit onderzoek uitgevoerd onder 500 respondenten omdat zij geïnteresseerd zijn in de aspecten die van een huis een droomhuis maken. Uit het onderzoek blijkt dat de enquête is ingevuld door 44,5% mannen en 55,5% vrouwen in de leeftijd van 30 t/m 80 jaar. Van 21 t/m 23 september vindt Beurs Eigen Huis plaats in Jaarbeurs Utrecht. Met tweehonderd experts onder één dak ben je hier aan het juiste adres wanneer je (ver)bouwplannen hebt.

Info & tickets
Beurs Eigen Huis, 21 t/m 23 september, Jaarbeurs Utrecht. Open van 10.00 tot 17.00 uur. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist