Wat de voordelen zijn van een hoogpolig vloerkleed

Geluidsdempend en sfeervol

Het is lekker zacht aan de voeten, staat gezellig in een modern interieur en is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar; een hoogpolig vloerkleed. Hoogpolige vloerkleden zijn tegenwoordig weer helemaal in. Een hoogpolig vloerkleed is, zoals de naam al doet vermoeden, een vloerkleed met een hoge pool. Dit houdt in dat de draden van het vloerkleed langer zijn dan normaal, ongeveer 3 tot 15 centimeter. Een hoogpolig vloerkleed is dus eigenlijk een langharig kleed. Op de website van Flycarpets vind je een groot aanbod aan hoogpolige vloerkleden. Wat zijn nou de voordelen van dit type vloerkleed?

Een hoogpolig vloerkleed voelt zacht en warm aan

De eerste reden waarom mensen voor een hoogpolig tapijt kiezen is omdat deze zo lekker zacht aanvoelt. De lange draden van het vloerkleed zorgen voor een lekker zacht gevoel en voelen bovendien ook warm aan de voeten aan. Daarom is een hoogpolig vloerkleed ook erg comfortabel, bijvoorbeeld als je uit bed stapt, of voor je spelende kinderen. Het bijkomende voordeel van een hoogpolig vloerkleed is dat deze niet alleen warm aanvoelt, maar er ook daadwerkelijk voor zorgt dat er minder warmte verloren gaat. Zo kun je op de stookkosten besparen, terwijl het warme gevoel behouden blijft.

Geluidsdempend en sfeervol

Verder zorgt een hoogpolig vloerkleed voor een mooi akoestisch effect in de kamer. Dit kan uitkomst bieden als je kamer erg gehorig is of wanneer er een echo te horen is. Een hoogpolig vloerkleed zorgt ervoor dat geluiden minder hard worden weerkaatst, waardoor het een geluiddempende werking heeft. Een ander voordeel van een hoogpolig vloerkleed is dat deze direct sfeer aan je kamer geeft. Het maakt een ruimte helemaal af en zorgt voor een knusse samenhang in de ruimte. Zo creëer je met een vloerkleed bij de bank erg gemakkelijk een gezellige zithoek.

De keuze is reuze

Ook niet onbelangrijk; de keuze in hoogpolige vloerkleden is ontzettend groot. Je kunt kiezen tussen verschillende kleuren en patronen. Vloerkleden zijn tegenwoordig weer helemaal in, dus zijn er ontzettend veel verschillende designs verkrijgbaar. Zo zijn onder andere prints de afgelopen jaren erg populair geworden. Deze zijn verkrijgbaar in alle denkbare maten, dus is er altijd wel een passend vloerkleed te vinden. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden, is het aan te raden om op websites of in bouwzaken een kijkje te nemen naar de verschillende soorten hoogpolige vloerkleden. Zo vind je altijd een vloerkleed die bij jouw stijl past.

Een hoogpolig vloerkleed maak je gemakkelijk schoon

Tot slot is een hoogpolig vloerkleed relatief makkelijk schoon te maken. Het voordeel van een hoogpolig vloerkleed is dat vuil minder snel te zien is, omdat kruimels en zand naar beneden zakken en daardoor niet over het kleed verspreiden. Natuurlijk is het nog steeds van belang om je vloerkleed goed schoon te houden. Dit doe je eenvoudig door het vloerkleed buiten met een mattenklopper uit te kloppen, waardoor je het vuil er zo uitklopt. Verder is het aan te raden om je hoogpolige vloerkleed zo’n één keer in de twee weken te stofzuigen. Zo voorkom je dat vuil in het vloerkleed achterblijft en blijft je vloerkleed lekker schoon.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist