Stijltrends 2017

Durf te combineren

Heb je inspiratie voor de inrichting van je woning nodig, maar kun je geen stijl kiezen? Geen probleem. Meerdere stijlen zijn heel goed te combineren. Zo gaat een landelijke of een klassieke stijl vaak heel goed samen met de industriële trend van tegenwoordig. De truc is dat je een goede basis creëert in één stijl en de details erbij kiest in een andere stijl.

Woontrends 2017
In 2017 draait het bij veel woonwinkels vooral om natuurlijke kleuren en materialen. Mensen zijn steeds meer op zoek naar authenticiteit en eerlijkheid in voeding of schoonheidsproducten, maar ook wat betreft de spullen die ze bezitten. Maar ook minimalistisch design zonder veel tierlantijnen is veel terug te zien.

Go basic
De tijd van witte muren is voorbij. Decoratie en kleur mag weer. Trendkleuren zijn mosterd- of okergeel, donkerblauw, zacht roze en kopergroen. Tegenwoordig is het niet meer gek om bijvoorbeeld je wanden een hele felle of uitgesproken kleur te geven. De tip is dan wel om drie heftige kleuren te combineren en aan te passen aan de meubels of accessoires die je al hebt staan.

Vintage en industriële meubels
Een bruin leren bank met een vintage (ietwat versleten) look is natuurlijk hartstikke in en combineert mooi met allerlei kleuren. Ook rieten meubels zijn in. Als je er dan ook nog een cactus en wat accessoires met geometrische patronen bij doet, dan ben je sowieso up to date. Design meubels in Scandinavische of industriële stijl zoals je kunt vinden bij design webshops als Andrs Living passen ook helemaal in de ‘natuurlijke’ trend. Ga terug naar de basis is eigenlijk het devies. De minimalistische ontwerpen met gedempte kleuren en natuurlijke materialen combineren heel goed met de genoemde felle trendkleuren.

Landelijke accessoires
Niet alles in je huis hoeft helemaal strak en minimalistisch te zijn. Durf bijvoorbeeld ook eens bloemenpatronen te gebruiken voor de kussens op je designbank. Of kijk voor klassieke bloempatronen en elegante serviezen bijvoorbeeld eens bij Villeroy & Bochen breng een landelijke touch aan op je moderne of industriële eettafel.  

Lef met inrichten
Ook met je badkamer, slaapkamer of keuken mag je tegenwoordig best wat gekke stijlcombinaties maken. Badkamer- of keukenspecialisten zijn tegenwoordig ook steeds meer verschillende soorten stijlen aan, want klanten zijn steeds kritischer en laten reviews achter op websites als ze niet precies vinden wat ze zoeken. Kijk bijvoorbeeld bij Soak waar ze zowel strakke, moderne badkamermeubelen aanbieden als meer landelijke stijlen. Laat je inspireren en durf te combineren!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: