Skulax Skontapz

Unieke sierpotten op maat

Prachtige, grote sierpotten voor in uw woonkamer, hal of bedrijfsruimte; Skulax vervult uw wensen voor de ideale vaas op maat. Elke ‘Skontapz’ is uniek door het gebruik van een ruime mogelijkheid aan verschillende, natuurlijke materialen. Door ambachtelijk Brabants handwerk creëert Skulax voor u een bijzonder product, zodat elk exemplaar uniek is.Het bedrijf Skulax is opgericht in 2004 en was van origine een meubelmakerij. Daarnaast verrichtte het installatiewerkzaamheden voor Jasno Shutters. Eigenaar en oprichter Paul Welp: “Die
samenwerking verliep zo goed, dat ik ben gestopt met de meubelmakerij en verder ben gegaan met de werkzaamheden voor Jasno. Later is daar ook Raamdecoratietotaalmarkt.nl bij gekomen.” Een jaar of negen later begon het meubel maken toch weer te jeuken bij Welp, waardoor hij weer is begonnen om zelf iets te maken; de Skontapz.

Exclusieve materialen
Door de samenwerking met Jasno kwam Welp vaak bij mensen thuis. “Daar zag ik wel eens mooie vazen, maar ik dacht: dat kunnen wij beter.” Daarnaast vindt Skulax groen een must in het interieur, het brengt leven in de ruimte. “Het is leuk om een plant in een gewone vaas neer te zetten, maar het is nog leuker als je daar een mooie eyecatcher van maakt”, aldus Welp. Hij wilde graag iets maken wat er nog niet was en waarbij mensen zelf de mogelijkheid hebben om aan te geven wat ze graag zouden willen. Welp ging op zoek naar exclusieve materialen voor zijn sierpotten en kwam uit bij natuurlijke, geurende materialen zoals geperste rozenknoppen, maar ook koeienhuiden en luxe fineren. “Als mensen graag een ander soort materiaal willen wat ze bijvoorbeeld thuis hebben liggen, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Zelfs in bladgoud! We willen iets bijzonders maken voor de mensen waarvan er maar één is.”Brabantse roots
De naam Skontapz komt van het Brabantse woord ‘skon’, wat mooi betekent. De roots van Skulax liggen in Brabant en op deze manier wil het bedrijf aantonen dat het daar trots op is. ‘Tapz’ wijst naar de vorm van de vaas. Elke vaas loopt ‘taps’ af, van breed naar smal. In principe is de Skontapz dan ook alleen in deze vorm verkrijgbaar. Welp: “Is er iemand die de vaas anders wil hebben dan is dat mogelijk, maar we proberen er toch enige lijn in te houden.” Kunstenaar Erik Zwezerijnen De Skontapz sierpotten zijn niet alleen in verschillende materialen verkrijgbaar, je kunt er zelfs een heel kunstwerk van laten maken. Welp: “De meeste mensen hangen een schilderij aan de muur, maar hoe leuk is het om een schilderij te hebben dat je vanaf vier zijdes kunt zien?” Om dit te realiseren, werkt Skulax samen met kunstenaar Erik Zwezerijnen.

Klanten kunnen hem in zijn gallery ontmoeten en kijken wat hij doet en maakt. Vervolgens kunnen ze aangeven wat de wensen zijn en wat ze leuk vinden. Daar maakt Zwezerijnen dan een kunstwerk van. “Als hij klaar is, zorgen wij dat het in elkaar wordt gezet en dat het uiteindelijk een mooie Skontapz wordt”, aldus Welp. Tot nu toe werkt Skulax alleen samen met Zwezerijnen, maar als mensen graag iets van een andere kunstenaar willen, kan deze uiteraard ook worden benaderd.

Showroom
Voor het bekijken van de mogelijkheden heeft Skulax in de showroom van raamdecoratietotaalmarkt.nl in Nistelrode een presentatie staan. Daar is ook de mogelijkheid om diverse materialen te bekijken. Daarnaast heeft Skulax een webwinkel waarop de verschillende Skontapz vazen te bekijken zijn. Na een bezoek aan de webwinkel of showroom wordt er op basis van de wensen van de klant, maten en materiaalkeuze een offerte gemaakt. Er kan natuurlijk ook direct besteld worden via de webshop. “Als mensen ons willen zien, is het altijd mogelijk dat wij bij hen langsrijden. We rijden voor onze overige werkzaamheden ook heel Nederland rond”, vertelt Welp. “We zorgen er met de klant voor om tot een mooi eindresultaat te komen”, vertelt hij. Skulax geeft de klanten daarom ook advies en neemt hen indien gewenst mee naar de leverancier om een geschikte koeienhuid te selecteren. “We zoeken samen het perfecte materiaal voor een prachtige Skontapz.”

Kijk voor meer informatie op www.skulax.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: