Richt het huis in via moodboard

Hoe maak je een moodboard

Een huis inrichten
Het inrichten van een huis vraagt veel van het inlevingsvermogen. Je moet kunnen visualiseren, kleuren kunnen combineren en zicht hebben op afmetingen en verhoudingen. Vaak richten we ons huis in op losse componenten die gekocht zijn op de smaak per element. Sinds kort kan het ook volledig anders. Dankzij het moodboard. Dit is een aanpak die het mogelijk maakt een collage te maken van de ideeën die er zijn, in combinatie met de wensen voor het nieuwe interieur. Zo ontstaat een soort van foto hoe de combinatie er uit zal gaan zien. Voeg daar de gewenste kleuren voor de muren en de vloer aan toe en de inrichting begint te leven.


Foto: Rosa's Inspiration

Hoe maak je zoiets?
Al heel lang werken mensen met plattegronden om te zien of alles past. Het moodboard helpt om een indruk te geven hoe het er uit zal zien. Dat is extra handig wanneer er sprake is van nieuwe meubels en een geheel nieuw interieur. Met name wanneer het interieur qua kleurstelling gaat veranderen en er meerdere kleuren bij elkaar gebracht worden om de sfeer te verhogen.
 
Hoe maak je een moodboard?
1. Koop een groot stuk zachtboard waarop punaises kunnen worden gebruikt.
2. Ga eens lekker douchen of in bad zitten en maak het hoofd leeg.
3. Sluit de ogen en probeer het nieuwe interieur voor ogen te halen.
4. Maak foto's van wat behouden blijft en zoek plaatjes van wat nieuw gewenst wordt.
5. Plak ze op het moodboard.
6. Kies de bijbehorende kleuren en plak of kleur die er bij.
7. Nu kunt u direct zien hoe het toekomstige interieur er aan zal zien. Dus ook beslissen of dat zo kan of wat anders moet.

De woning echt nieuw inrichten
Moodboards voor een woning inrichten zijn overigens ook op de computer te maken. Er zijn programma's die dit mogelijk maken. Dit is een prima bron van inspiratie wanneer de inrichting warmer en sfeervoller gaat worden. Een landelijk interieur bijvoorbeeld vraagt door de warme - en soms zelfs contrasterende kleuren veel invoelingsvermogen. Het moodboard biedt de uitkomst, want via deze weg wordt direct duidelijk waar de schoen wringt. Of, de andere kant, door er wat meer tijd voor te nemen, hoe mooi iets wel degelijk is. Alleen moet je er even aan wennen.
En ander, belangrijk voordeel is dat een moodboard het gezin inspraak geeft. Het wordt een gezamenlijke inrichting, waar iedereen zich happy bij zal kunnen voelen. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: