Origin Art kunst zonder beperking

Maatschapelijk relevant

OriginArt verhuurt sinds 2004 kunstwerken die gemaakt zijn door kunstenaars met een verstandelijke beperking aan bedrijven en (overheids-) instellingen. Ons uitgangspunt is dat dit een authentieke en oorspronkelijke kunstuiting is die meer erkenning verdient. Bij OriginArt kiest u voor prachtig, kleurrijk werk en u ondersteunt de kunstateliers in Nederland!

Veel bedrijven vinden het prettig om de werkomgeving aan te kleden met kunstwerken. Algemeen bekend is dat dit een positieve invloed heeft op medewerkers. Het geeft letterlijk kleur aan de functioneel ingerichte ruimtes.

Onze kunstenaars zijn, zonder uitzondering, bijzonder trots als hun werk bij een 'gewoon' bedrijf hangt. Maar wij gaan graag nog een stapje verder.Zo vragen wij regelmatig of één van de kunstenaars wil meehelpen met inrichten of wisselen.

U kunt bij OriginArt zelf bepalen hoe en welke de kunstwerken u kiest. Wij komen graag een keer vrijblijvend langs om een presentatie te geven van de mogelijkheden. Daarbij hanteren wij een vriendelijke, heldere prijsstelling.

OriginArt werkt samen met kunstateliers door het hele land. Hierdoor kunnen wij u jaarlijks een geheel nieuwe en frisse collectie aanbieden.

Een groot deel van onze winst wordt terug geïnvesteerd in de aankoop van kunst bij de ateliers. OriginArt biedt hen hiermee inkomenszekerheid en bestaansrecht. Daarnaast stimuleren wij de begeleiders om te investeren in de kunstenaars middels workshops en museumbezoek.

Vanaf onze start in 2004 selecteren wij kunst op kwaliteit. Inmiddels hebben wij een Nederlandse topcollectie van ruim 600 outsider art kunstwerken bijeengebracht.

De meeste van onze kunstenaars kunnen niet lezen en schrijven. En allemaal vinden ze het moeilijk om hun gevoel in woorden uit te drukken. Het beeld dat ze ons gunnen in hun belevingswereld door hun kunstwerken laat ons echter meer zien dan woorden kunnen vertellen.

Aan het kunstwerk is af te lezen hoe de kunstenaar in het leven staat. Kleurgebruik, compositie en materiaalkeuze komen niet toevallig samen, ze zijn een keuze die samenhangt met de reflectie van de kunstenaar op de wereld en/of op zichzelf.

Wij beschouwen deze kunst dan ook als volwaardige en oorspronkelijke kunst. Vanuit deze filosofie is dan ook onze naam ontstaan.

Kijk voor meer informatie en het downloaden van onze brochure op onze website.

Als u direct een afspraak wilt maken kunt u mailen naar:
lucienne@originart.nl of bellen met 06 - 4659 2547

Kijk voor meer informatie op www.originart.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: