Little Green behang

Bloemlezing van Engelse en Franse behangmotieven

De afgelopen tien jaar heeft Little Greene een traditie opgebouwd met het selecteren van authentieke behangontwerpen uit het archief. De kleuren en patronen van deze oude behangontwerpen worden zodanig aangepast, dat ze naadloos aansluiten op het interieur van de 21e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, is de tiende collectie, ‘Archive Trails’, een vreugdevolle collectie bloemenbehang. Op basis van een aantal zeer gerespecteerde bronnen, zoals English Heritage, de Whitworth Art Gallery in Manchester en historische stukken uit Frankrijk, is de collectie vormgegeven. Deze harmonieuze behangcollectie bevat zeven ontwerpen uit de 18e, 19e en 20e eeuw. In alle ontwerpen komen de populaire bloem- en vogelmotieven terug. Elke behang heeft meerdere kleurenschema's.

Bloemmotieven werden reeds lang voor het machinaal produceren van behangpapier, en de daarop volgende trend van repeterende patronen, gebruikt. Traditioneel werden taferelen in het vroege 18e eeuwse interieur  met de hand geschilderd; het waren in feite op maat gemaakte muurschilderingen. Deze ambachtelijke decoraties leidden uiteindelijk tot strakkere, meer gestructureerde ontwerpen, die we tegenwoordig kennen als conventioneel behangpapier.

In het begin van de 19e eeuw zag men een nieuwe uniformiteit met strakker rasterwerk en kleinere, geometrische patronen, welke machinaal gedrukt konden worden. Naarmate de technieken geavanceerder werden, maakten een aantal klassieke rococo- en barokelementen - met name sierlijke bloemen en exotische vogelmotieven - halverwege de 19e eeuw een comeback. Met de zorgvuldige reproductie van zeven van deze historische ontwerpen, viert ‘Archive Trails’ de ontdekking en de daaropvolgende herontdekking van uitbundig bloemenbehang.

Elk ontwerp in deze collectie heeft, net als andere Little Greene behangpapieren, haar eigen druktechnieken, zoals tactiele oppervlaktedruk en glanzende mica-ondergronden, voor een tijdloze oppervlakteafwerking van de hoogste kwaliteit. Samen met 'Colours of England', Little Greene’s palet bijpassende verftinten, zorgt deze collectie voor een heuse make-over van de wanden van traditionele en moderne woningen.

David Mottershead, Managing Director van Little Greene: “Little Greene heeft een traditie opgebouwd met het vinden van archiefontwerpen en deze een nieuw leven te geven. Grote bloemontwerpen met exotische vogels zijn traditioneel en tegelijkertijd bijzonder actueel. We werken nauw samen met een team van experts, waardoor we in staat zijn archiefstukken te recreëren met moderne en aansprekende kleuren en schalen, die passen bij moderne interieurs.”

'Archive Trails' wordt in januari 2016 gelanceerd op 'Deco Off' in Parijs. Pers en publiek zijn welkom in de showroom van Little Greene op 21 Rue Bonaparte, in het hart van de interieurdesigngemeenschap van St Germain.

'Archive Trails' zal landelijk en internationaal verkrijgbaar zijn via het netwerk van Little Greene distributeurs.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: