Kunstplanten

kunnen ook zorgen voor sfeer in je woning

Ben jij dol op groen in je woning maar heb je geen groene vingers? Ze zorgen misschien niet voor meer zuurstof maar deze echte kunstexemplaren zorgen zeker wel voor sfeer in je woning. Hieronder vertellen we een aantal manieren waarop jij kunstplanten kunt inzetten om de sfeer in je huis te verbeteren.

Soorten kunstplanten

Gelukkig is er niet een soort kunstplant, maar zijn er ontzettend veel verschillende soorten waaruit je kan kiezen. Heb jij meer een junglethema? Dan past kunstbamboe mooi bij jouw stijl. Naast bamboe zijn er ook kunstpalmen, -ficussen of -varens. Je kan kiezen uit kleine planten, grote planten, bomen of hangplanten. Kortom, je kan het zo gek niet bedenken of er is een kunstvariant van. Dat is natuurlijk mooi want op die manier kan je veel soorten aanschaffen om je huis sfeervol mee te maken. Nu maak je je misschien zorgen om de kosten als je al deze verschillende kunstplanten zou kopen maar tegenwoordig zijn er mooie exemplaren die niet veel hoeven te kosten. Goedkope kunstplanten hoeven dus niet lelijk te zijn en daarnaast gaan ze natuurlijk veel langer mee dan echte planten dus haal je de kosten er sowieso uit.

Kunstplanten in de badkamer

Het klinkt misschien gek maar planten in de badkamer staan ontzettend sfeervol. Vooral tropische planten passen goed bij een badkamer, dus als je er de ruimte voor hebt zou je een palm kunnen plaatsen. Als je niet zoveel ruimte hebt kies je voor een hangplant. Hiervoor heb je leuke netten van touw zodat het geen oubollige look krijgt. Een groot voordeel van een nepplant in de badkamer is dat welke soort je ook kiest, ze geen last hebben van de luchtvochtigheid. Normale planten kunnen daar niet altijd even goed tegen.

Kunstplanten in de woonkamer

In de woonkamer zijn kunstplanten ook zeker een aanrader. Een mooie kunstplant in de woonkamer doet wonderen voor de sfeer. De woonkamer is een plek waar je gezellig met vrienden of familie op de bank wil zitten en sfeer is daarbij uitermate belangrijk. Hieronder noemen we een aantal manieren waarop jij kunstplanten in de woonkamer kan plaatsen.

  • Je zou meerdere grote kunstplanten kunnen plaatsen of zelfs een kleine kunstboom. Dan hoef je er misschien maar een aan te schaffen om gelijk een groot effect te ervaren.
  • Een ander leuk idee is om plankjes boven de bank aan de muur te maken en daarop een aantal plantjes te zetten. Je zou bijvoorbeeld een kunstplant met lange takken op een plankje kunnen zetten, dat geeft een sfeervol effect. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat deze doorgroeit en te lang wordt aangezien het een kunstplant is. Anders zou je er veel werk aan kunnen hebben om zo en plant te onderhouden.
  • Een ander idee is om kleine kunstplanten onder een stolp te zetten. Kunstplanten hebben geen zuurstof nodig en het staat erg leuk om een plantje in een stolp te plaatsen.

Kunstplanten in de keuken

Het is tegenwoordig in om een soort kas in de keuken te maken. Nu is het ideaal als je die planten alleen af en toe hoeft af te stoffen in plaats van ze in leven te houden. In de keuken zijn veel plankjes te vinden dus het is niet moeilijk om een plekje te vinden voor je kunstplant, de vensterbank is bijvoorbeeld ook een leuke plek. Daarnaast zien keukens er vaak steriel uit en met een beetje groen is de keuken gelijk veel meer uitnodigend.

Kunstplanten in de slaapkamer

Groen zou helpen tegen nervositeit dus welke plek is beter om tot rust te komen dan je slaapkamer? Door kunstplanten in je kamer te plaatsen creëer je eigen groene rustpaleisje. Door voor kunstplanten te kiezen is de ruimte nog minder stressvol omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de verzorging van de plant. Niets zo vervelend als s ’avonds je bed nog uit moeten schieten omdat je door het zien van de plant beseft hoe lang je hem geen water hebt gegeven.

Bloempotten

Al die kunstplanten moeten natuurlijk ergens in staan. Er zijn veel leuke soorten waaruit je kan kiezen. Zo zorg jij ervoor dat de gekozen kunstplanten altijd bij je stijl aansluiten. Je kan bijvoorbeeld per kamer de planten in dezelfde potten zetten, of zelfs door het hele huis dezelfde potten gebruiken voor de samenhang. Een andere optie is om juist veel verschillende bloempotten te kiezen waardoor je een wat creatievere sfeer in huis creëert. Heb je al een plant staan met een leuke pot? Zet hem op een houten krukje voor een sfeervol effect. Je kan het zo creatief maken als je zelf wil.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: