Je hebt een nieuw huis gekocht…

Hoe nu verder?

Na een lange tijd zoeken, open huis bezoeken en onderhandelen heb je eindelijk de laatste klap kunnen geven en is je bod op het huis geaccepteerd. De financiering is rond, het koopcontract is getekend, de sleutelbos is in bezit, dus is het tijd om de voorbereidingen te treffen om er echt te gaan wonen.

Budget
Voor je nou eenmaal kan beginnen moet je budget duidelijk zijn. Probeer je ook echt zo strak mogelijk aan het budget te houden. Het is vaak het geval dat kosten hoger uitvallen dat in eerste instantie gepland was. Kijk vooraf naar wat je echt wil hebben, wat is echt onmisbaar in jouw droomhuis? Moet er nog worden verbouwd? Dit is het moment om het te realiseren, eenmaal ingetrokken verander je je woonruimte meestal niet meer zo snel. Voor die aanbouw moet je woonkamer worden opengebroken, liever als je er nog niet woont dus. Laat je niet om de tuin leiden door verkopers

De vloer
Waar ga jij de komende jaren op lopen? Vloerverwarming voor een aangename winterochtend? Wordt het een houten vloer, parket of PVC? Of juist tegels? Een houtenvloer geeft een mooie warme uitstraling, voelt ook van nature warmer aan op de voeten en is makkelijk te leggen. Ook de levensduur is uitstekend, met name bij massief hout. Velen zeggen zelfs dat een houten vloer met de jaren mooier wordt (bij goed onderhoud natuurlijk). Tegels hebben dan weer het voordeel dat ze weinig onderhoud nodig hebben, ze slijten amper waardoor ze er jaren goed uitzien en zijn het best geschikt voor vloerverwarming. Tegels zijn heel divers waardoor ze passen bij vele woonstijlen en gezinsinrichtingen.

Muren
De muren zijn het grootste oppervlak in je huis en bepalen voor het grootste deel dus ook de sfeer. Ook verschilt het per kamer snel hoe je je muren wilt bekleden. Zo ga je in je rustige leeskamer geen druk behang plakken. Snel denk je aan verven, stucen of behangen. Maar je kan je muren ook anders aankleden, met steen of hout bijvoorbeeld. Steen en hout hebben veel karakter en passen bij veel stijlen in het huis. Vaak wordt slechts 1 a 2 muren betegeld omdat het anders ook erg druk en opgepropt over kan komen. Mocht er behang gekozen worden wordt er steeds vaker voor renovlies behang van ProGold gekozen omdat het voor een mooie egale afwerking zorgt, maar vooral omdat het een brandvertragende werking heeft en dus de veiligheid bevorderd.

Indeling van het huis
Nadat de twee belangrijkste onderdelen zijn doorlopen kunnen de meubelen het huis in. Voordat dit gebeurt is het wel zo verstandig om een eerste indeling te maken. Waar komt de gezamenlijke eet ruimte, die knusse relax plek achter de TV. Belangrijk is om in ieder geval met het licht rekening te houden (een lichtplan). Als je weet welke plek welk doel heeft kan je goed inplannen welke plekken een lichtspot nodig hebben of waar er juist een wat rustiger licht gewenst is. Vaak kiezen mensen voor een ruime indeling zodat er genoeg leefruimte is en eventuele gasten zich ook niet claustrofobisch gaan voelen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: