Inrichten van de babykamer

Roze, blauw of toch iets anders?

Hoera, er is een kleine op komst! Naast het shoppen voor de eerste kleertjes, een kinderwagen en de nodige verzorgingsspulletjes, is het inrichten van de babykamer een van de leukste dingen om te doen. Maar wat mag er echt niet ontbreken in de babykamer en hoe zorg je voor de nodige sfeer? In dit artikel vind je de beste tips voor het inrichten van de babykamer.

Begin bij de basis
Een babykamer bestaat globaal genomen uit drie basiselementen: een ledikantje of wieg, een kledingkast en een commode. Je kunt ervoor kiezen om een complete babykamer te shoppen. Het grote voordeel hiervan is dat alles goed bij elkaar past en soms ben je ook voordeliger uit. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat toekomstige papa’s en mama’s oude meubels opknappen om zo een eigen touch te geven aan de babykamer. Dit door bijvoorbeeld een oud familiewiegje weer zo goed als nieuw te maken, een kledingkast van de kringloop een lik verf te geven of door van een mooie, hoge kast een functionele commode te maken. Doe wat jij het mooist vindt. Belangrijk is wel dat het ledikantje of het wiegje voldoet aan de richtlijnen voor veilig slapen en ook een goed matrasje is een must voor je kleintje om veilig te slapen.

Roze, blauw of toch iets anders?
Weet je het geslacht van je toekomstige kindje? Dan kan je natuurlijk kiezen voor de vrij standaardkleuren roze en blauw voor in de babykamer. Beide kleuren zijn verkrijgbaar in verschillende tinten: van babyroze tot een knallende roze kleur en van lichtblauw tot meer richting kobalt. Naast deze kleuren zien we ook steeds meer trendkleuren zoals een mintgroene babykamer, een compleet zwart-witte kamer en (oker)geel. Inspiratie nodig? Op onder meer Pinterest vind je de mooiste (en meest verrassende) kleurencombinaties.

De leukste accessoires
Zodra de basis staat, is het tijd om het gezellig en sfeervol te maken met de leukste babykamer accessoires en het mooiste beddengoed. Tegenwoordig vind je een brede collectie met kleurrijke dekentjes, mooie lakentjes met dessin en aankleedkussenhoezen. Hiermee creëer je instant sfeer in de babykamer. Een mooi merk als Jollein heeft verschillende collecties die perfect met elkaar matchen. Voor op de muren kan je kiezen voor foto’s, posters, een groeimeter of planken waar je boeken, een leuk lampje of een muziekdoosje op plaatst.  Ook sfeervolle kussens en lieve knuffels zorgen voor een gezellige en sfeervolle babykamer. 

Maak het persoonlijk
Een babykamer wordt pas echt helemaal eigen door een persoonlijk tintje aan de kamer te geven. Dit in de vorm van een mooie foto (bijvoorbeeld van je zwangerschapsshoot), oude knuffelberen van jezelf of die gave schommelstoel die ooit van je grootmoeder is geweest. Wees creatief en wees vooral niet bang om te mixen en te matchen. Hierdoor ontstaan juist de meest leuke combinaties.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: