Hoe combineer ik meubels en kleuren?

Voor het creëren van de juiste sfeer

Een van de lastigste klussen is de combinatie te vinden tussen de meubels en de kleurstellingen voor muren, vitrages, vloeren, deuren en zelfs tussen de verschillende meubels. Want zelfs de duurste, elegantste en mooiste meubels of keukeninrichting vallen weg als de omgevingskleuren niet passen. Het kleurgebruik woning inrichten is een studie op zich zelf. Kleuren bepalen uiteindelijk de sfeer en laten al dan niet voorwerpen naar voren komen en uitblinken. Natuurlijk is het gebruik van wittinten of pastelkleuren altijd veilig. Maar wat als je nu eens niet veilig wilt zijn, maar iets moediger? Dan komt het aan op die allesbepalende combinatie(s).Huiselijk of chique?
Het kleurgebruik woninginrichting wordt mede bepaald door de keuze tussen een meer huiselijke sfeer of liever chique. Met name bij een design keuken is deze vraag bepalend. Een chique keuken vraagt om mooie kleurstellingen. Om wat durf en tegelijkertijd terughoudendheid. Zoals de Oostenrijkers met hun patineerkunst dat zo voortreffelijk kunnen. Natuurkleuren combineren.
Of een woninginrichting Engelse stijl, waar vaak het wat gewaagdere een bepalende rol speelt. Hier ligt de nadruk meer op kleuren die van oudsher bepalend zijn. Lichte tinten zie je bij hen veel minder.

Natuur
De natuur heeft zoveel moois te bieden. Zo'n overvol boek met tinten. Hoeveel tinten groen zien we niet in de lente? Welk gevoel roepen al die prachtige kleuren op? Is het antwoord positief dan is dit een uitgangspunt. Kijk anders meer naar de herfst met al die bruin-, rood- en geeltinten. Is een licht oranje te gewaagd? Is een van al die schitterende natuurtinten passend en zo ja, in welke kleurstelling? Fors en overheersend of eerder opvallend maar bescheiden? Hoe ondersteunend is de kleur bij het woning inrichten?
De aardekleuren zijn warm en geven altijd dat behaaglijke gevoel. Terracota kan zowat overal gebruikt worden. Een lichte aardekleur kan meteen die warmte overbrengen. Wat ondersteunt de bank, de stoelen en de kasten?

De 'zientocht'
Door met een open mind de woning binnen te stappen en vanaf de gang een voorstelling te maken van een bepaalde kleur, ontstaat er een idee hoe het er uit zou kunnen zien. Door alles te noteren kan dit idee de volgende dag teruggehaald worden en waar nodig worden aangepast. Deze 'zientocht', want het gaat er om te zien hoe het er uit ziet en te voelen hoe het voelt, helpt het kleurgebruik vast te leggen. Zo ontstaat die mooie en warme combinatie tussen meubels en kleuren.   

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: