Het inrichten van je babykamer

Waar moet je op letten

Tijdens het inrichten van de babykamer zijn er heel wat zaken waar je goed over na moet denken. Natuurlijk wil je voor je baby een warme, gezellige en sfeervolle kamer. Maar zaken als hygiëne, een praktische indeling en uiteraard veiligheid zijn van groot belang. We zetten een aantal handige tips voor het inrichten van de babykamer voor je op een rijtje.

De wieg kun je het beste centraal in de kamer of tegen een muur met voldoende ruimte er om heen plaatsen. Zo kan je de wieg makkelijk bereiken. Plaats een wieg zeker niet naast verwarmingselementen of ramen. Deze hebben een sterke invloed op temperatuurschommelingen en kunnen bovendien ook gevaarlijk zijn. Om je baby goed te laten slapen, is het belangrijk dat er zo min mogelijk daglicht binnen komt. Houten jaloezieen zijn daar zeer geschikt voor. Heb je juist veel licht nodig? Bijvoorbeeld bij het verschonen van een luier? Dan heb je de jaloezieën in een handomdraai geopend. Een babykamer kan ook niet zonder luiertafel. Dit bijzonder praktisch en vermijdt heel wat heen en weer geloop. Zorg dat je alle benodigdheden makkelijk bij de hand hebt. Even bukken of omdraaien kan al genoeg zijn voor je baby om weg te klauteren. De ideale hoogte van een luiertafel varieert tussen de 90 en 115 centimeter. De Avent babyfoons bieden alles voor rondom de luiertafel zoals, luieremmers, houders voor billendoekjes en nog veel meer.

Weet je niet of je baby een jongetje of meisje wordt? Kies dan voor kleuren waar je goed mee kan combineren. Zo kan je een zandkleurige kamer heel gemakkelijk combineren met roze of blauwe accessoires. Zo maak je er snel een echte jongens- of meisjeskamer van.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: