Een make-over van je huis

met elk budget

Eens in de zoveel jaar is iedereen toe aan een make-over van je huis. Een nieuwe stijl van je meubels, een nieuwe vloer, je tuin opnieuw inrichten of de badkamer eens flink aanpassen. Een flinke klus, maar voor veel mensen wel een hele leuke klus. Niet iedereen heeft echter te maken met hetzelfde budget. Hoe groter de make-over is, hoe groter het budget vaak moet zijn. Er zijn een aantal dingen waar je goed op kunt letten, zodat je zelfs met een relatief klein budget, toch heel veel voor elkaar kunt krijgen. Wij geven je graag een aantal tips.

Meubels hergebruiken of verkopen
Een nieuwe stijl meubels in huis, hoeft niet altijd te betekenen dat je je oude meubels allemaal naar het grof vuil hoeft te brengen. Zo kan het zijn dat de meubels die je nu hebt staan, prima van pas kunnen komen in een andere ruimte in het huis. Lukt dat niet, kijk dan naar de mogelijkheden om je oude meubels te verkopen. Steeds meer mensen kiezen er voor om spullen voor in huis te kopen via websites zoals Marktplaats. Het bedrag dat je daarmee ophaalt, kun je prima gebruiken in het budget voor je make-over.

Kies de winkels uit waar je koopt
Op een meubelboulevard kun je vaak de mooiste meubels vinden die je prima vind passen in jouw nieuwe interieur. Ze passen echter lang niet altijd in je budget. Ga vooral veel inspiratie opdoen bij deze winkels, maar kijk of er goedkopere alternatieven zijn, die in de buurt komen van de stijl die jij zoekt. Er zijn verschillende winkels die soortgelijke meubels hebben, maar dan voor een veel lagere prijs. Je zult wat inleveren aan kwaliteit wellicht, maar nog steeds heb je degelijke spullen in huis.

Overweeg een financiering
Ben je toch op zoek naar een wat duurdere spullen dan wat er in jouw oorspronkelijke budget past, kijk dan naar de mogelijkheden van financiering. Zo is het bij winkels mogelijk om meubels aan te schaffen op afbetaling. Kijk hierbij wel goed naar de voorwaarden van terugbetalen. Een andere goede optie is geld lenen. Er zijn verschillende geldverstrekkers die jou kunnen helpen aan je droominterieur. Zo kun je op een aantrekkelijke manier een financiering krijgen, en deze in de jaren daarna stap voor stap terugbetalen.

Doe vooral ook veel inspiratie op bij anderen. Je hoeft lang niet altijd helemaal zelf te verzinnen wat goed in jouw huiskamer past. Bekijk reclamefolders van meubelwinkel, lees blogs met tips op het internet en neem stiekem eens een kijkje in de huiskamer van iemand anders. Wie weet kom je dingen tegen die perfect bij jouw stijl aansluiten.

Dus of je nu aan de slag gaat met een groot of klein budget, er zijn voldoende mogelijkheden. Wie weet zit jij binnenkort op je nieuwe bank waar je altijd al van gedroomd hebt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: