Droog behangcollectie

Een historisch tintje op de muren

Droog lanceert dit najaar een unieke behangcollectie die is geïnspireerd op klassieke kunstwerken uit het Rijksmuseum en Nederlandse kerken. De collectie omvat ontwerpen van Studio Droog en grafisch ontwerpers Irma Boom en Mieke Gerritzen. Breng het rijke Nederlandse verleden tot leven op de muren van uw huis of kantoor.

Een rijke omgeving voor minimalisme
In het minimalisme van hedendaagse architectuur en design was er jarenlang geen plaats voor behang. Kale muren leken de perfecte omgeving voor strakke, eenvoudige meubels. Het is tijd voor een revival. Het is tijd om behang een nieuwe impuls te geven. Het behang Pleasure Ground van Studio Droog, dat op een 18de-eeuws tapijt van François Coppens is gebaseerd, werd ontworpen om een fraai samenspel te vormen met eenvoudig meubilair. Deze combinatie werd in april getoond in 'Rijksstudio m2', de gezamenlijke presentatie van Droog en het Rijksmuseum tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Een ander mooi voorbeeld is de Library van Hôtel Droog in Amsterdam, waarvan de wanden zijn versierd met het bloemrijke behang 'Flowers'.

Het Rijksmuseum DNA
Het Colour DNA behang stelt u in staat om een beroemd doek uit het Rijksmuseum aan de muur te hangen; met een keuze uit 18 schilderijen. Voor dit behang maakte Irma Boom gebruik van het kleurenpalet dat ze ontwikkelde voor de nieuwe huisstijl van het in 2013 heropende Rijksmuseum. Tien jaar lang was ze bezig met het ontleden van het werk van beroemde schilders als Vermeer en Rembrandt om hun kleuren-DNA in bezit te krijgen – de zes kleuren waaruit hun schilderijen zijn opgebouwd. Deze kleurenschema's zijn nu verkrijgbaar in de vorm van een behang met smalle of brede strepen die u naar hartenlust kunt combineren.

Oude meesters
Altijd al graag een Vermeer of Rembrandt aan de wand willen hebben? Mieke Gerritzen’s Old Masters geeft u een muur vol beroemde schilders. Wie dit behangontwerp van een afstand bekijkt, ziet een prachtig hedendaags diagonaalpatroon verschijnen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: