Design District 2013

Verkoelend lekker

De designliefhebber heeft weer genoten van hét design evenement van Nederland: Design District. Met meer dan 140 deelnemers had Design District dit jaar veel te bieden. Niet alleen het Hembrugterrein stond vol met interieurdesign, ook Off Site locaties als de Piet Boon Store en Loods 5 wisten zoals vanouds te verrassen. De rit in een MINI naar de Off Site locaties was daarbij een fijne bijkomstigheid. TALK ABOUT praat je bij over  de designobjecten en trends van Design District 2013….

Terug naar de natuur
De tijd van strakke, sfeerloze kantoren is voorgoed voorbij. Tijdens Design District bleek dat het kantoor een nieuwe invulling krijgt met een natuurlijke sfeer. Zuidkoop Natural Products viel direct op met een stand die het gevoel van een tropisch regenwoud gaf. De ‘Natural Wall’ van het merk voorziet ieder kantoor van een natuurlijke hoeveelheid groen en nog fijner: hij heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. Het eindresultaat is verbluffend en geeft het kantoor een rustgevende uitstraling, terwijl het tegelijkertijd trendy blijft.

Wonderwall Studios maakte indruk met driedimensionale wandbekleding van gerecycled hout. Het bedrijf gaat massaproductie uit de weg en haalt het hout van over de hele wereld vandaan, zoals vissersboten in Azië of gesloopte huizen. Op de stand van Wonderwall Studios waren al prachtige patronen te zien, maar ook de resultaten in horecagelegenheden en winkels zien er warm en tegelijkertijd eigentijds uit.

Strak en minimalistisch
De stand waar veel architecten bleven stilstaan, was die van Dom van der Laan Meubeldesign. Benedictijner Monnik Hans van der Laan heeft met zijn ‘plastische getal’ velen geïnspireerd, maar ook de meubelcollectie - die nog steeds volledig volgens zijn maatvoering geproduceerd wordt – maakte indruk. Minimalistisch, sober; een absoluut design statement voor de woning. De kleuren van de meubels waren daarnaast verfrissend anders dan de vele frivole kleuren die op Design District te vinden waren.

Wanneer je met twee elementen een eindeloze hoeveelheid keuzemogelijkheden wilt hebben, zit je bij MODU+ goed. Het strakke design van het zitsysteem bestaande uit twee elementen maakt veel combinaties mogelijk, zoals een 3-zitsbank, werkplek, wachtruimte of 1-persoonsbank. Met de add-ons is het ook mogelijk om een tafel of lamp toe te voegen aan het systeem. Functioneel, strak en zeer eenvoudig om zelf een mooie creatie mee te maken.

Hip en anders
Terwijl sommige merken indruk maakten met een strak design wisten andere je te pakken met iets aparts of een boeiend verhaal achter de collectie. Zo waren de klokken van Studio Cloggy een eyecatcher met een design dat zich het beste omschrift als ‘ouderwets trendy’, maar ook het verhaal van de designer maakte indruk. Weg uit de ratrace en weer terugkeren naar wat daadwerkelijk belangrijk is, in plaats van de minuten blijven tellen. De kastdeur biedt toegang tot bergruimte waar je speciale items kunt bewaren. Zo blijft de klok een staande herinnering aan wat er echt toe doet in het leven en geeft men een hele nieuwe betekenis aan het begrip klokkijken.

Concept74 heeft onder de naam C74 een eigenzinnige collectie gecreëerd, waarbij de lampen een absoluut statement zijn voor de kamer. Robuust en eenvoudig, maar met een hippe twist vallen de lampen zowel binnen als buiten de woning op.

De perfecte afsluiting van Design District stond in de buitenlucht De opblaasbare bank ‘Big Blo’ van Blofield was al bekend dankzij haar aanwezigheid bij vele festivals, maar de ‘DoNuts’ zijn nieuw. Deze ronde bank heeft de vorm van een donut, biedt plaats voor zes personen en is voorzien van een handige tafel. De DoNuts zijn beschikbaar in veel kleuren, een leather-look en de trendy ‘Animali’ print.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: