Deknudt Decora

Fashion with mirrors


 

Zeg je Deknudt Decora, dan denk je automatisch aan spiegels. Weinigen weten dat deze Belgische fabrikant van decoratieve spiegels de voorbije jaren een ware metamorfose heeft ondergaan. Spiegels blijven een hoofdrol spelen, maar het bedrijf groeide uit tot veel meer dan de klassieke mono-productaanbieder.

 

Tijdens Maison&Objet wordt duidelijk hoe Deknudt Decora haar slogan ‘Fashion with mirrors’ waarmaakt. De eigen designploeg toont er op een totaal vernieuwde stand in het trendkleur ‘luminous green’ hoe het bedrijf evolueert naar een aanbieder van totaaloplossingen voor alles wat er op en tegen een wand gebeurt. In dat ‘total wall’ concept worden een aantal onderdelen perfect op elkaar afgestemd. Naast spiegels vertellen speciaal ontwikkeld digitaal gedrukt behangpapier, consoles (wandtafels), kunst en licht boeiende nieuwe verhalen.

 

Even opletten om uw bezoek goed te plannen: Deknudt Decora kreeg dit keer van de organisatie een nieuwe, meer prominente standplaats. U vindt hen voortaan vooraan in hal 5A, stand C24. De beursorganisatie maakt hiermee duidelijk dat ze de visie van Deknudt Decora, om bezoekers hoogkwalitatieve en decoratieve ideeën aan te reiken, deelt.

 

Producten in de kijker

Alle nieuwigheden beschrijven die Deknudt Decora toont, zou ons te ver leiden. Toch zetten we de spots op enkele heel speciale producten, die de interieurs van morgen mee zullen bepalen.

 

 

 

Voile Mystique 

Nieuw in het consolegamma is de perfect bij het luminous green-thema van de stand aansluitende Voile Mystique, die als bovenblad voor de consoles wordt gebruikt. De Voile Mystique creëert een verrassend changeant-effect volgens de inval van het licht. Het gaat om een zeefdruk (één van de specialiteiten van Deknudt Decora) op glas. Er wordt gewerkt met een voilemotief in een zwart raster en met een groen kantmotief.

 

 

 

 

Twister  

Een perfecte illustratie van het feit dat het totaalbeeld veel meer is dan de som van de componenten spiegel-behang-console vinden we terug bij de spiegel

Twister. Zoals de naam laat vermoeden, bestaat er een nauwe band tussen enerzijds de spiegel Twister en anderzijds het behangmotief Twist. Dat verband wordt gecreëerd door een motief dat bij beide hetzelfde is, maar dat uitvergroot is op het behangpapier. En er is nog meer: het motief waarmee de spiegel Twister werd bedrukt, is eveneens verkrijgbaar als sticker. Deze sticker maakt deel uit van een pakket met tien volledige motieven, onder de naam Spin (even vertalen uit het Engels en de relatie tussen Twister en Spin is zonneklaar). Deze stickers zijn bijzonder handig voor de eindgebruiker, omdat hij  ze op een wand kan kleven in een compositie naar eigen goeddunken.

 

Andere producten in de kijker

Een aantal producten die onlangs gelanceerd werden, spelen ook op Maison&Objet een hoofdrol. In de diverse ‘wall-to-wall’-opstellingen legt Deknudt Decora tevens de nadruk op “Crystal Lady”, “Illumina” en “Amoebe”. Een speciale blikvanger: “Shining Canvas”.

 

Crystal Lady

Met “Crystal Lady” verlegt Deknudt Decora de grenzen van de decoratieve

spiegel. Enkele sleutelwoorden: gracieus, koninklijk, majestueus, verheven pracht,… Deze woorden beschrijven de unieke uitstraling van deze spiegel die je doet wegdromen en die je meevoert naar statige balzalen in Wenen. Daar zweven nobele heren en hooggeboren dames elegant over stralend geboende houten vloeren.

 

 

 

Amoebe

 

De naam amoebe is afgeleid van het Griekse amoibe. Dit staat voor verandering en heeft betrekking op een steeds veranderende vorm. De nieuwste creatie van het designerteam A² van Deknudt Decora beantwoordt helemaal aan de filosofie van de “amoibe”. Tactiele zwarte ‘flock’-vezels op de randen van de spiegeldelen zijn als de celwanden van de gelijknamige micro-organismen. “Amoebe” vertaalt letterlijk de dynamiek van vorm in beweging.

 

 

 

Over Deknudt Decora

Het Belgische Deknudt Decora is gevestigd in Deerlijk (West-Vlaanderen), op nauwelijks enkele kilometer van de Franse grens. Deknudt Decora werd gesticht in 1946 en heeft momenteel twee productie-eenheden. Die bevinden zich in het eigen Deerlijk en het Slovaakse Cadca. Het bedrijf heeft ruim 200 mensen in dienst en is actief in ongeveer 45 landen.

 

Deknudt Decora beschikt over een eigen spiegelproductie, kan alle glasbewerkingen aan en vervaardigt zelf de frames. Daardoor kan men snel inspelen op de wensen van de markt. Centraal in het productieproces staat het constante streven naar een hoge kwaliteit, waarvoor de toepassing van de modernste technieken gekoppeld wordt aan traditionele ambachtelijke precisie.

 

Bij Deknudt Decora is integrale milieuzorg geen ijdel woord. Tijdens het productieproces wordt niet enkel de kwaliteit van de geproduceerde spiegels nauwlettend opgevolgd, maar gaat ook heel wat aandacht naar de productiemethodes. Zo worden de decoratieve frames vervaardigd uit polyurethaan en worden tijdens het productieproces geen CFK’s gebruikt. Verder wordt voor de beschermende verpakking enkel gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

Kijk voor meer informatie op: www.deknudtmirrors.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: