De kunst van een huis inrichten

Waar beginnen?

Een huis inrichten is een vak apart. Niet voor niets is het ook letterlijk een beroep, namelijk de binnen architectuur.


Foto: Spectral Styling: Remy Meijers

Waar beginnen?
Een huis inrichten, geheel of gedeeltelijk of te herinrichten betekent
* een plan maken
* een budget vaststellen. Liefst per onderwerp of onderdeel.
* informatie verzamelen
* een kleurenwaaier aanschaffen
* beslissen wat nog gebruikt kan of zal worden van wat er is
* goed overleggen met elkaar.
Is dat allemaal gebeurt, dan wordt het tijd om letterlijk vanaf de grond te beginnen.

Stappenplan
1. Ga er van uit dat het huis helemaal leeg is.
2. Bepaal wat er met de muren gaat gebeuren. Behang of verf? Of misschien een combinatie van beide?
3. Bepaal de kleurstelling. Wordt het modern? Een combinatie van wittinten? Of ietwat conservatief? Toch liever pastelkleurig? Of warm, zoals bij aardkleuren? Bepalen de kinderen de kleur van hun kamers zelf?
4. Vervolgens is de vloer aan de beurt? Een stenen vloer of liever hout? Welke houtsoort? Parket of laminaat? In de keuken en op de badkamer liever tegels of linoleum?
5. Maak nu een tekening per ruimte en kleur het zo in zoals besloten. Zo is makkelijk te zien of het wel of niet past en vooral is direct helder hoe het voelt.
6. Zijn al deze besluiten genomen. Dan zijn de ramen aan de beurt. Gordijnen, vitrages of moderne materialen? Elektrisch of gewoon? Worden het gordijnen dan is de kleur direct weer in het vizier, want die moet wel passen bij de andere kleuren. Passen in de zin van niet vloekend zijn. Positief opvallen kan uiteraard altijd.
7. Hierna komen de meubels aan de beurt. Voornamelijk leer, veel hout of stoffen?

Meubels
Een huis inrichten is een enorm karwei. Het helpt om dit zoals hier aangegeven stapsgewijs te doen. Om uit te gaan van zowel functie als gevoel. Een zeer functionele kast waarbij geen enkel gevoel opkomt, wordt op den duur vervangen. Een mooie kast, die ook functioneel gemaakt kan worden, gaat veel langer mee.

Een huis inrichten is persoonlijk
Een huis inrichten is ook iets persoonlijks. Samen op zoek gaan maakt het misschien iets moeilijker maar werpt wel zijn vruchten af. Wonen wordt bepaald door de mogelijkheden, de smaak en het gevoel thuis te zijn. Landelijk wonen voegt daar nog een dimensie aan toe. Het geeft dat extra gevoel van geborgenheid en warmte dat iedereen van vroeger kent en herkent. Het huis inrichten is echt geslaagd als dat gevoel bij iedereen aanwezig is.  

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: