Cloggy Street Clock

Klassieke hangklok

De klassieke design straatklok is bijna uit het straatbeeld verdwenen. In sommige grote buitenlandse steden kom je soms nog een authentieke klok op een paal tegen. Zo staat in San Diego de beroemde Jessop’s streetclock. Ook wel postclock genoemd; een klok op een paal in een straat. In Rotterdam staat op het Binnenwegplein ook nog zo’n klassieke straatklok. Door deze klok heeft Wolff zich laten inspireren in het ontwerp van zijn eigentijdse Street Clock in herkenbare Cloggy stijl. Echter, Wolff heeft er een hangklok van gemaakt die, optioneel met licht-functie, in diverse kleuren en prints geplaatst kan worden boven de eettafel of de vergadertafel bij mensen thuis of op het werk. ‘In de hectiek van het gezinsleven en het bedrijfsleven wordt het samenzijn tijdens het eten of tijdens een vergadering steeds functioneler, terwijl dit juist de momenten zijn waar mensen samenkomen en de tijd voor elkaar zouden moeten nemen’, aldus Wolff.

Designer-philosophy: Tijd nemen voor dingen die er echt toe doen
We leiden een gehaast bestaan. We rennen onszelf soms voorbij. Laten ons opjagen door de tijd. De externe klok. Onze innerlijke klok, ons bioritme, met meer gevoelservaring van tijd is naar de achtergrond verdrongen. Wolff stelt: “Hierdoor groeit het besef dat het anders moet. Dat de eenzijdige ratrace tot niets leidt. Dat het tijd is om uit te klokken. Op naar een betere balans tussen de externe en interne klok. Wat vaker de tijd nemen om even stil te staan bij onze interne gevoelstijd. We hopen dat met onze vrolijke Cloggy design klokken en onze designer-philosophy over bewuster omgaan met tijd, mensen vaker uitklokken voor die ratrace en even stilstaan bij de dingen die er echt toe doen in hun leven zoals zorg, liefde en vriendschap. ‘Less ratrace, more happy hours’.

Studio Cloggy verovert buitenland met ‘vergeten’ klokken in eigentijds Dutch Design
De Nederlandse designersstudio Cloggy verovert in hoog tempo de buitenlandse markt met hun Dutch Design Cloggy Clocks. In 2012 lanceerde het Rotterdamse bedrijf de vergeten ‘grandfathers clock’ met een eigentijds design in verschillende kleuren en prints. Na succesvolle exposities tijdens de Salon di Mobile in Milaan en het Dutch Design District in Zaanstad worden de klokken inmiddels verkocht in Australië, UK, Milaan, Canada, USA, Brazilië en Dubai.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: