Cloggy & Clocks

Contemporary art

Onlangs zag de nieuwe ‘Contemporary art’ lijn van Cloggy & Clocks het levenslicht tijdens een druk bezochte avond bij galerie Van Bellen Art in Willemstad. Hans Innemée en Marcel van Hoef presenteerden beiden hun ontwerp en gaven een inspirerende toelichting over de totstandkoming ervan. Galeriehouder Jaco Groeneveld van Van Bellen Art exposeert vanaf vandaag de twee staklokken uit de gloednieuwe lijn van Cloggy & Clocks. Met de titel ‘A Moment in Time’ heeft kunstenaar Marcel van Hoef een staklok veranderd in een uniek kunstwerk dat uitnodigt tot reflecties over licht, schaduw en tijd. Hans Innemée liet zich inspireren door het nummer ‘Sitting on the dock of the bay’ van Otis Redding en geeft de klok de gelijknamige titel.

Sitting on the dock of the bay
Hans Innemée heeft zich laten inspireren door het gedachtegoed van Wolff en door het muzieknummer 'Sitting on the dock of the bay' van Otis Redding. Met zijn kenmerkende en eigen stijl van gestileerde afbeeldingen van dieren heeft hij met zijn eigen techniek de klok bewerkt. De monotype tekeningen op vloeipapier, die geplakt zijn op handgeschept Thaïs papier (vervaardigd uit de bast van de moerbeiboom) zijn vervolgens op het hout van de staklok gekleefd en ingekleurd met oliepastels.

A Moment in Time
Marcel van Hoef zijn kunstwerken kenmerken zich door een zonovergoten belichting, met veel aandacht voor de schaduw als symbolisch element van tijd. Met zelfgemaakte eitempera schildert hij in talrijke, dunne lagen verf verstilde taferelen die het actuele stedelijke landschap als onderwerp hebben. Hij toont met zijn kunst een venster op onze actuele wereld. Voor zijn Cloggy staklok heeft hij de klok in een park neergezet en de schaduw die op de klok viel verwerkt in zijn ontwerp.

Contemporary art
De ontwerpen van beide kunstenaars vormen naast de ‘Colour your life’ en de ‘Time totems’ een nieuwe lijn van Cloggy & Clocks met de naam ‘Contemporary art’-lijn. Naar verwachting wordt deze lijn uitgebreid met meerdere Nederlandse kunstenaars die allen affectie hebben met het fenomeen tijd, waarbij er reeds een overeenkomst is met kunstenaar Jort van de Jagt voor een nieuw ontwerp dat vooral kinderen zeer zal aanspreken. De titel is reeds bekend en luidt ‘geef kinderen de tijd’

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: