BN wallcoverings behang

Geïnspireerd door Vincent van Gogh

De collectie van Gogh is geïnspireerd op de bekende werken van Nederlands kunstschilder Vincent van Gogh (1853-1890). De moderne kunst in Parijs inspireerde Vincent om licht, helder en los te schilderen. Hij werd beroemd om zijn felle kleurcontrasten en expressionistische stijl van schilderen. Natuur en kunst waren voor Vincent van Gogh onlosmakelijk met elkaar verbonden.In deze behangcollectie zie je verschillende werken terug: De roze perzikboom, Amandelbloesem, De tuin van Daubigny, Irissen, Korenveld met maaier en Stapels Franse romans. Ook de Zonnebloemen maken als bron van inspiratie onderdeel uit van deze collectie, evenals de brieven aan onder andere zijn broer.

Deze collectie is tot stand gekomen in samenwerking met: VAN GOGH MUSEUM AMSTERDAM

Over Van Gogh
Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen. Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars. Hij woonde en werkte lange tijd in Frankrijk.

Vincent van Gogh werd op 30 maart 1853 geboren in het Brabantse dorp Zundert. Vincent en zijn jongere broer Theo startten hun carrière allebei bij een internationale kunsthandel. Door brieven te schrijven bleven ze van elkaars leven op de hoogte. De grootste ommekeer in het leven van Vincent van Gogh werd in gang gezet door Theo, hij raadde Vincent aan kunstenaar te worden.
Theo stelde voor dat Vincent naar Parijs zou komen. Daar kon hij kennismaken met de kleurrijke Franse schilderkunst. Begin 1888 had Vincent genoeg van het leven in Parijs en vertrok naar het zuiden van Frankrijk om een kunstenaarskolonie te stichten. Daar zou hij samen met andere kunstenaars wonen en werken. Uiteindelijk kwam er maar één: Paul Gauguin.

Op de avond van 23 december 1888 raakte Vincent in een psychische crisis, waarbij hij een stuk van zijn eigen linkeroor afsneed. Zijn geestelijke gezondheid bleef wankel en uit angst voor een nieuwe crisis liet hij zich opnemen in de psychiatrische inrichting in Saint-Rémy. Intussen ontstond in de Parijse kunstwereld aarzelend waardering voor Vincents werk. In mei 1890 verliet Vincent de inrichting en reisde hij naar het kunstenaarsdorp Auvers-sur-Oise. Alles leek ten goede te keren. Vincent genoot van het tekenen en schilderen in de natuur rond Auvers. Op 27 juli 1890 schoot Vincent zichzelf met een pistool in de borst. Op 29 juli overleed van Gogh aan zijn verwondingen. Hij liet een groot aantal kunstwerken na: ruim 850 schilderijen en bijna 1300 werken op papier.Over BN Wallcoverings
BN Wallcoverings is onderdeel van BN International. Dit Nederlandse bedrijf staat sinds 1926 in Huizen en heeft een eigen design studio en productiefaciliteiten, gericht op de laatste trends en
technische innovaties. Behalve de consumentenmarkt bedient BN Wallcoverings ook de projectmarkt. Het productieproces vindt plaats in onze eigen fabrieken, waarmee de hoge kwaliteit van onze wandbekleding altijd gegarandeerd is. Daarbij biedt het ons de mogelijkheid snel en flexibel in te spelen op de wensen van onze klanten. Ruim 90 procent van de productie wordt geëxporteerd over de hele wereld. ‘We cover the world’ is dan ook de pakkende slogan van ons bedrijf.

Kijk voor meer informatie op http://wallcoverings.bnint.com/home/nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: