Betonnen elementen in huis

de nieuwe woontrend

Met de opkomst van het industriële interieur is ook beton binnengekomen in de woonkamer. Waar beton voorheen echt een buiten-element was, zie je het steeds vaker binnenshuis terug. Dat is ook niet zo gek, want betonnen elementen kunnen echt heel mooi zijn. Het is dan ook dé trend van 2018 en 2019: betonnen elementen in huis. Dit zijn 7 mooie voorbeelden van beton toepassen in het interieur.

1. Vloer, wanden en plafond

Ben je echt gek op de grijzige kleur van beton, dan gebruik je het gewoon overal voor. In deze moderne woning is ervoor gekozen om de wanden en het plafond niet af te werken. Het beton is dus gewoon open gelaten en alleen glad geschuurd. De vloer is ook van beton, maar is afgewerkt met een gladde verf voor een wat comfortabeler gevoel. Het lichte grijs geeft de woning een open en vriendelijke uitstraling en is verrassend mooi in het interieur.

2. Betonnen open haard

 In deze industriële woning is er ook voor gekozen om één wand uit beton te laten bestaan. Daaruit is ook de open haard gemaakt, die naadloos past in de muur. De haard is opgebouwd uit gegoten beton, gewapend met betonijzer om extra stevigheid te geven. Deze haard is dus absoluut onverwoestbaar en geeft een stoere, robuuste uitstraling aan het interieur. Het is een ideale en voordelige manier om je huis te verwarmen met een houthaard.

3. Betonnen wandplank

Misschien wil jij liever iets kleiner beginnen met betonnen elementen in huis. Dan kun je kiezen voor een betonnen wandplank. Dit ziet er stoer en strak uit. Je hebt twee keuzes: je kunt gaan voor een echte betonnen wandplank of je gaat voor betonlook. Omdat beton erg zwaar is, moet een massieve wandplank in de muur geïntegreerd worden. Daarom gaan de meeste mensen voor een betonlook wandplank van hout.

4. Betonnen bar

Heb je er ruimte voor, dan is een bar heel gaaf in huis. En hou je van beton, dan blijft er nog maar één keus over: jij gaat voor een betonnen bar. Je kunt zelf een betonnen bar maken van beton met betonijzer. Ben je niet zo’n held in klussen, dan kan een klusser je er vast mee helpen. Als je slim bent, zorg je ook meteen dat de bar gave verlichting krijgt. Kijk maar eens naar deze prachtige betonnen keukenbar. Jaloers?

5. Betonnen tafel of bureau

Massief betonnen meubels zie je vaak in de tuin. Maar ook binnenshuis wordt beton wel toegepast voor meubels. Zo zijn er prachtige tafels met een betonnen tafelblad of betonnen poten. En in kantoren worden betonnen bureaus ook steeds populairder. Wil je liever niet een heel zwaar massief meubel in huis, dan ga je natuurlijk voor betonlook. Dit bureau heeft een houten bureaublad dat in een strakke betonlook verf is afgewerkt.

6. Betonnen lampen

De laatste jaren zie je ook veel lampen in betonlook. Sommige lampen zijn van massief beton, andere zijn van metaal of hout en overtrokken met betonlook verf. Meestal hangt dat ook samen met het formaat van de lamp. Hoe groter de lamp, hoe zwaarder hij is. En omdat beton een vrij zwaar materiaal is zijn meestal alleen kleinere lampen van massief beton. Grote lampen zijn echter zo netjes in betonlook uitgevoerd dat je vrijwel geen verschil ziet.

7. Betonnen bloempotten

Bloempotten zijn er in allerlei soorten en maten. En uiteraard zijn daar ook betonnen varianten van. Ook hierbij geldt dat er zowel betonlook als echt massieve betonnen bloempotten zijn. Je kunt ze als je een beetje handig bent ook zelf maken! Maar sowieso geven betonnen bloempotten je huis een mooie strakke uitstraling. Ze passen dan ook uitstekend in de industriële, moderne en minimalistische woonstijl.

Betonnen elementen zijn razend populair in huis. Maar wist je dat ze ook behoorlijk duurzaam zijn? Beton wordt gemaakt van puin en is dus hergebruikt. Bovendien is het bijzonder sterk en het gaat veel langer mee dan andere materialen. Omdat het ook geen onderhoud behoeft, is beton absoluut een duurzaam product. Nog meer reden om betonnen elementen in huis te halen dus!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: