Arte Woningtextiel

Bark cloth

De nieuwste collectie Bark Cloth (schorsdoek) van ARTE tart elke verbeelding. Bark Cloth is gemaakt van de binnenste schorslaag van de Mutubavijgenboom. De verschillende lagen worden als een patchwork aan elkaar
geweven. De techniek is al eeuwenoud, maar ARTE heeft het proces een compleet nieuwe dimensie gegeven. Bark Cloth is een 100% zuiver natuurproduct, waarmee ARTE bovendien werk verschaft aan lokale
medewerkers en de principes van ‘fair trade’ respecteert.


18.000 jaar oude weeftechniek
Deze productietechniek van Bark Cloth is eeuwenoud en werd voor het eerst gebruikt in Afrika. Later ook in Azië, Indonesië en Zuid-Amerika. Tapa - het woord is Tahitiaans en wordt algemeen gebruikt voor stoffen, die gemaakt zijn van schors - is wellicht de eerste textielsoort die de mens ooit kende, lang voor hij leerde weven. Vandaag zijn de authentieke rituelen, waarbij Tapa gebruikt werd, vrijwel overal verdwenen, maar het materiaal diende vroeger voor kleding, bescherming, als deken of bed en bij religieuze of ceremoniële gebeurtenissen. De oudste geschreven of getekende referenties doen vermoeden dat de techniek al meer dan 18.000 jaar geleden bekend was.

Handwerk leidt tot unieke panelen
De schorslaag van één boom levert maar één reep stof op. Er kunnen ook foutjes en gaten inzitten - natuurlijke onvolmaaktheden van de boom - daarom worden de stukken schors aan elkaar gezet. Het eindresultaat is een patchwork van schorslapjes, die allemaal met de hand aan elkaar genaaid worden. Dat maakt dat elk paneel uniek is. De Bark Cloth worden van een vliesbasis voorzien zodat ze even makkelijk te gebruiken zijn als elk ander behang.

Vijf kleurrichtingen met materiaal als uitgangspunt
Geen twee panelen Bark Cloth zullen ooit identiek zijn, toch heeft ARTE vijf kleurrichtingen aangegeven, die bij het kleuren van het materiaal als uitgangspunt dienen. Er is een combinatie van donkerbruine en zwarte stukken, een patchwork van groen- en bruintinten, een reeks die aarderood kleurt en een vrijwel effen bruin palet. Als laatste is er een diepzwarte variant met een uiterst fijn gouddraadje erin verwerkt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Ook interessant om te lezen: