Siemens wasdrogers

energiezuinigste ter wereld


Siemens Consumer Products introduceert de nieuwe label A condensdroger die dankzij de innovatieve warmtepomptechniek 20 procent minder energie verbruikt dan andere warmtepompdrogers in energieklasse A die op de markt verkrijgbaar zijn. Uniek is bovendien dat deze wasdroger zuinig blijft, door een slim zelfreinigende functie bij elke droogbeurt.

Records zijn er om te worden verbroken

Lange tijd gold energie efficiëntieklasse B als het hoogst haalbare voor drogers. Daar is verandering in gekomen met de komst van de warmtepomptechniek. Pas toen werd het mogelijk om energieklasse A te bereiken, waardoor de wasdrogers 50% zuiniger zijn geworden. De nieuwe label A droger van Siemens heeft de warmtepomptechniek nog verder verbeterd, waardoor uit productvergelijking blijkt de Siemens wasdroger nog eens 20% zuiniger is dan andere op de markt verkrijgbare warmtepompdrogers. Bij de huidige elektriciteitstarieven is dat al snel in de portemonnee te merken.

Automatisch schoon en blijvend zuinig

Om een wasdroger op het optimale energiezuinige peil te houden, dient het droogsysteem (de condensor) steeds gereinigd te worden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 80% van de wasgoedpluisjes wordt opgevangen in de filter, maar dat de overige 20% het droogsysteem vervuilt, wat voor warmteverlies en dus toenemend energieverbruik zorgt. Om het systeem pluisvrij te houden en de gebruiker onderhoud te besparen heeft Siemens de label A condensdroger uitgerust met een automatische zelfreinigingsfunctie. De droger is daarmee de enige droger op de markt waarbij de condensor bij elke droogbeurt automatisch, grondig wordt gereinigd met gebruikmaking van af te voeren condenswater.

Zuinigheid gecombineerd met zorg

Zo zuinig als de label A droger omgaat met energie, zo zorgvuldig gaat hij om met uw wasgoed. Het Outdoor-droogprogramma biedt speciale bescherming voor hoogwaardige buitenkleding, zoals wandelbroeken, zeiljacks en sportkleding. De constant lage temperatuur zorgt ervoor dat de kwetsbare gelijmde naden van functionele kledingstukken niet aan overmatige hitte worden blootgesteld. Het softDry-trommelsysteem zorgt voor een minimale mechanische belasting en voorkomt temperatuurschommelingen. Superzorgvuldig gaat echter goed samen met supersnel. Wasgoed dat met het super40-droogprogramma wordt gedroogd, is dankzij het geoptimaliseerde temperatuurverloop en de aangepaste afkoelfase in minder dan drie kwartier weer droog. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zoveel innovatie en milieuvriendelijkheid bekroond is met het ecoPlus-keurmerk van Siemens.


Kijk voor meer informatie op: www.siemens.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist